Počela naplata parkinga na platou u Starom Baru

Direktor KCB Erol Marunović izjavio je da je Opština Bar kao osnivač tog JP i uz saglasnost Ministarstva kulture Crne Gore, dala KCB-u “na korišćenje i upravljanje privremeno parkiralište u Starom Baru”
1261 pregleda 0 komentar(a)
Počela naplata: Parking u Starom Baru, Foto: Radomir Petrić
Počela naplata: Parking u Starom Baru, Foto: Radomir Petrić

U Starom Baru je počela naplata parkinga na uređenom parkiralištu na platou.

Parkiralište će raditi svakodnevno od 24 sata za sve korisnike, a njime upravlja Javno preduzeće Kulturni centar Bar (KCB).

Direktor KCB Erol Marunović izjavio je da je Opština Bar kao osnivač tog JP i uz saglasnost Ministarstva kulture Crne Gore, dala KCB-u “na korišćenje i upravljanje privremeno parkiralište u Starom Baru”.

“Cilj je adekvatna valorizacija tog prostora i unapređenje ukupne turističke ponude Starog grada. Obavještavamo javnost da je JP KCB u okviru svoje nadležnosti završilo sve potrebne radnje u vezi sa početkom primjene ove Odluke i da su se stekli potrebni pravni i materijalno-tehnički uslovi za njenu primjenu”, rekao je Marunović.

Godišnja propusnica za stanovnike Starog Bara košta stotinu eura, a godišnja propusnica za nabavku u Starom gradu od 5 do 9 časova je 90 eura.

Tarife po započetom satu od prvog oktobra do 30. aprila su za automobil 60 centi, autobus tri eura, motocikl 30 centi, a kombi i auta sa prikolicom 1,5 eura.

Za iste kategorije vozila, tarife od prvog maja do 30. septembra su 90 centi, pet eura, 50 centi i dva eura. Gubitak ulaznog tiketa biće naplaćivan deset eura.

Bonus video: