Počela rekonstrukcija dvije zgrade u kasarni Masline

Bošković je najavio da je naredne godine u planu intenziviranje radova na kasarni Andrijevica, dok će pored lako-oklopnih vozila imati potpuno obnovljen logistički bataljon
3859 pregleda 1 komentar(a)
Počela rekonstrukcija dvije zgrade u kasarni Masline, Foto: Gov.me
Počela rekonstrukcija dvije zgrade u kasarni Masline, Foto: Gov.me

Rekonstrukcija dvije od pet zgrada u kasarni “Marko Miljanov Popović” u Maslinama, počela je danas, a rok za završetak radova je osam mjeseci.

Ministar odbrane Predrag Bošković kazao je da je kasarna u Masilinama definisana kao jedan od prioritetnih infrastrukturnih projekata.

„Danas počinje rekonstrukcija dva postojeća objekta gdje će biti smješteni logistika, inženjerija i veza. Nakon toga, radićemo dva nova objekta gdje će biti smještena vojna policija i počasna garda", poručio je Bošković.

Kako je kazao iduće godine počeće izgradnja nove zgrade Generalštaba Vojske Crne Gore (VCG), za šta je idejni projekat završen.

On je dodao da će kasarna nakon 12 godina ponovo dobiti upotrebnu vrijednost, gdje će, na jednom mjestu Generalštab i Ministarstvo odbrane imati sve uslove za najefikasniji rad.

Bošković je naveo da su u Ministarstvu ove tri godine bili fokusirani na VCG, i da su nakon članstva u NATO mogli više da se posvete njenoj organizacionoj strukturi.

"Tu sam posebno zahvalan Generalštabu na zaista velikom poslu koji su uradili, kako bi VCG doveli na nivo koji je predviđen strategijskim dokumentima“, kazao je Bošković.

Kako je istakao, Vlada je dala puni prioritet VCG, što se vidi i kroz nabavke koje su uspješno sproveli, kako bi vojska mogla da ima adekvatnu opremu i da izvršava svoje misije.

Bošković je najavio da je naredne godine u planu intenziviranje radova na kasarni Andrijevica, dok će pored lako-oklopnih vozila imati potpuno obnovljen logistički bataljon.

Izvršni direktor kompanije BEMAX, Veselin Kovačević, kazao je da će radovi na kasarni u Maslinama biti završeni u dogovorenom roku i na kvalitetan način.

„Radi se o dva objekta bruto površine od po tri hiljade kvadrata koji se sastoje od prizemlja i dva sprata. Riječ je o kompletnoj rekonstrukciji. Rok za izvođenje radova je 250 dana. Potrudićemo se da ove radove kvalitetno izvedemo i u roku koji je dogovoren“, poručio je Kovačević.

Bonus video: