Počela sa radom terasa mliječnog restorana hotela "Onogošt"

"Za sada je angažovano petanestak radnika, ali planiramo dalje proširivanje. Što se kapaciteta tiče, terasa ima 200 mjesta", kazala je Milica Abramović ispred firme "Comp Comerc", koja je novi vlasnik "Onogošta"
697 pregleda 12 komentar(a)
Ažurirano: 11.07.2016. 19:21h

Terasa mliječnog restorana hotela "Onogošt" počela je sa radom, a prvi gosti su se sa nostalgijom prisjećali vremena kada se jutarnja kafa pila na pomenutoj terasi. Nijesu krili oduševljenje što će moći da nastave sa tradicijom koja je nekoliko godina bila prekinuta.

"Ovo je kultno mjesto o čemu svjedoče brojne fotografije još iz prvih dana rada hotela. Za sada je angažovano petanestak radnika, ali planiramo dalje proširivanje. Što se kapaciteta tiče, terasa ima 200 mjesta", kazala je Milica Abramović ispred firme "Comp Comerc", koja je novi vlasnik "Onogošta".

Kompanija "Comp Comerc" nakon 21. oglasa, u aprilu je kupila "Onogošt" za 1,1 milion eura, a početna cijena je bila 11,5 miliona.

"Do sada je na renoviranju kompletnog objekta uloženo oko 100.000 eura. Trenutno je prioritet sanacija ravnog krova u cjelosti. To je ključna investicija, posle koje će se sve lakše realizovati'', kazala je Abramović.

I predsjednik Opštine Veselin Grbović nije krio zadovoljstvo što je kultna terasa ponovo u funkciji.

"Moja, a i mnoge druge generacije, su na ovoj teresi provodili mladost. Ovdje se dolazilo na jutarnju kafu, a uveče je uvijek bila neka muzika. Nadam se da će tako biti i ubuduće", kazao je Grbović.

Prema njegovim riječima dobro je to što se krenulo sa rekonstrukcijom hotela, ali i što je sačuvan stari dio, kao što je i prostor ispred objekta oplemenjen.

"Nadamo se da će problem sa hidroizolacijom ubrzo biti riješen i da će taj posao do kraja septembra biti završen. Sobe su u pristojnom stanju i ovih dana stalno četrdesetak gostiju boravi u hotelu", kazao je Grbović.

Trenutno je u toku adaptacija restorana, a ovih dana se očekuje sanacija krova i uređenje starog dijela hotela, nekad prvog hotela A kategorije u Crnoj Gori, koji je sa radom počeo 1.oktobra daleke 1955. godine.

"Onogošt", koji je dugo godina bio jedini hotel i jedan od simbola grada podno Trebjese, je 2013. godine, nakon 57 godina rada, zatvoren, a sa njegovim zatvaranjem prestao je i radni odnos za 82 za stalno zaposlena radnika.

Novo zdanje, popular "čaša", djelo sarajevskih arhitekata Ivana i Tihomira Štrausa, koje je otvoreno je 1. januara 1983.godine, biće podijeljeno na studentski i hostelski dio, a tu će se nalaziti i Fakultet za poslovne mediteranske studije Tivat. Hotel će za studente biti otvoren 1. septembra.

Namjera vlasnika je da za naredne četiri godine hotel postane hotel sa četiri zvjezdice.

Galerija

Bonus video: