Počele prijave za naknadni upis u prvi razred srednje škole

Broj slobonih mjesta za upis u gimnazijama je 108, u četvorogodišnjim stručnim školama 935, a u trogodišnjim stručnim školama 756. Broj upisnih mjesta u školama iz oblasti umjetnosti je 86, i to iz oblasti muzičke umjetnosti 79 i likovne umjetnosti sedam
99 pregleda 0 komentar(a)
Gimnazija Slobodan Škerović Podgorica, Foto: Zoran Đurić
Gimnazija Slobodan Škerović Podgorica, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 17.08.2015. 08:18h

Prijave za naknadni upis u prvi razred srednje škole počinju danas i trajaće do 19. avgusta, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete.

Broj slobonih mjesta za upis u gimnazijama je 108, u četvorogodišnjim stručnim školama 935, a u trogodišnjim stručnim školama 756. Broj upisnih mjesta u školama iz oblasti umjetnosti je 86, i to iz oblasti muzičke umjetnosti 79 i likovne umjetnosti sedam.

“Kandidati za upis u prvi razred treba da dostave: prijavu na Konkurs i originalna svjedočanstva posljednja tri razreda osnovne škole, školi od 17. do 19. avgusta. Rang lista kandidata će biti objavljena na oglasnoj tabli škole najkasnije do 24. avgusta,” saopšteno je iz Ministarstva.

Prijava za upis učenika će se podnositi školi 26, 27. i 28. avgusta.

Na konkurs se mogu prijaviti kandidati koji su završili osnovnu školu i koji u vrijeme podnošenja prijave nijesu stariji od 17 godina. U srednju stručnu školu mogu da se upišu i osobe do 18 godina, uz odobrenje nastavničkog vijeća škole.

“Polumturantima za upis u I razred srednje škole neće biti potreban Izvod iz matične knjige rođenih. Sve neophodne podatke u vezi sa rođenjem i crnogorskim državljanstvom, škole će, preko Ministarstva prosvjete, dobijati od Ministarstva unutrašnjih poslova po službenoj dužnosti,” stoji u saopštenju.

Bonus video: