Počeli radovi na hotelskom kompleksu Žager u Bijeloj

Novi hotelski kompleks, sa pet zvjezdica, imaće 77 smještajnih jedinica, od toga sedam apartmana, konferencijske sale, restorane, bazene, butike...
147 pregleda 1 komentar(a)
Žager
Žager
Ažurirano: 15.03.2016. 15:49h

Na lokaciji Žager u Bijeloj na preko 11.000 m2, počeli glavni građevinski radovi na izgradnji hotelskog kompleksa, vrijednog preko 10,5 miliona eura. Iz firme "IGP Fidija“ doo sa sjedištem u Podgorici, koja je glavni izvođač radova, ističu da im vremenske prilike nisu išle na ruku jer su ih proteklih dana ometale velike količine padavina.

Pripremni radovi na kompleksu koji finasira tivatska kompanija „Politropus Alternative” d.o.o. ukrajinskog investitora Romana Denkoviča, počeli su krajem oktobra prošle godine. Završena je temeljne jame, a planovi su da se u ovoj godini završe grubi građevinski radovi na hotelu, nakon kojih bi odmah počeli na sa završnim radovima i instalacijama, kao i radovi na uređenju terena.

Novi hotelski kompleks, sa pet zvjezdica, imaće 77 smještajnih jedinica, od toga sedam apartmana, konferencijske sale, restorane, bazene, butike, prodavnice i wellness centar. Hotel će raditi tokom cijele godine i biće baziran na zdravstvenom turizmu, a gosti bi trebalo da budu iz regiona, Rusije, Ukrajine i Evrope. Kada se hotel izgradi u njemu će biti zaposleno između 80 i 100 radnika.

Krajnji rok za završetak hotela ranije je bio planiran za sezonu 2017. godine. S obzirom da je početak gradnje kasnio dva mjeseca, moguće je pomjeranje roka u kome bi novi objekat primio prve goste.

Bonus video: