Počeli radovi na novoj jedinici vrtića "Đina Vrbica"

JPU "Đina Vrbica" će, ističu, paviljon adaptirati sopstvenim sredstvima i prilagoditi dječjim potrebama, a troškovi održavanja su takođe obaveza ove predškolske ustanove
85 pregleda 0 komentar(a)
Đina Vrbica, vrtić, Foto: Luka Zeković
Đina Vrbica, vrtić, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 14.09.2017. 15:59h

Radovi na adaptaciji dijela prostorija Resursnog centra za potrebe vrtića "Đina Vrbica" počeli su juče. Očekuje se da traju oko mjesec dana, a izvođač je V projekt, kazali su iz te ustanove.

Kako su kazali, direktor JPU "Đina Vrbica" Vuk Stanišić potpisao je nedavno sporazum sa JU Resursni centar Podgorica, koji je ustupio na korišćenje jedan internatski paviljon, sa ciljem rasterećenja grupa u vrtićima u onim djelovima grada gdje je to najpotrebnije.

Vrijednost adaptacije ovog internatskog paviljona i prilagođavanje potrebama predškolske ustanove se procjenjuje na preko četrdest hiljada eura, a radovi će početi narednih dana.

"Paviljon je površine oko 380 kvadratnih metara, sa pet prostorija. Prostor će nakon adaptacije moći da prihvati između 200 do 250 djece," kazali su iz predškolske ustanove.

JPU "Đina Vrbica" će, ističu, paviljon adaptirati sopstvenim sredstvima i prilagoditi dječjim potrebama, a troškovi održavanja su takođe obaveza ove predškolske ustanove.

Navedeno je da je ovo samo jedan u nizu koraka naše ustanove ka stvaranju kvalitetnih uslova za boravak najmlađih i prevazilaženju pitanja preopterećenosti vrtića.

Bonus video: