Počelo čišćenje deponije u Gusinju, stanovnici sumnjičavi

Gradonačelnik Plava Skender Šarkinović ranije je „Vijestima“ kazao da Opština traži nove lokacije za deponije, i da će odmah nakon toga postojeće biti sanirane i zatvorene.
72 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 27.07.2011. 19:02h

Nakon saniranja deponije u mjestu Komarača nedaleko od Plava, u srijedu su radnici JP Komunalno sa mehanizacijom počeli sanaciju deponije u Gusinju, koja se nalazi na putu koji prolazi između rijeke Grnčar i groblja.

Prema riječima direktora Mehmeta Đonbaljaja, deponija će u potpunosti biti sanirana, kao i deponija u Komarači.

"Od subote smo počeli da saniramo deponije, a što se tiče one u Gusinju, radi se na tome da se očisti pritoka rijeke Grnar, zvana Ilinka. Poslije saniranja, deponija će se zatvoriti. Trenutno se površina ravna, ali i čisti otpad, koji se nalazio van nje. Davno smo bili riješeni da taj posao obavimo, a već sada se to može realizovati sa sredstvima resornog ministarstva. U Komarači je dobar dio saniran, ali ostalo je još posla, da se naspe zemljom, kako bi se deponija u potpunosti sanirala“, kazao je Đonbaljaj.

Problem deponije eskalirao je prije nekoliko dana, kada je, nakon paljenja smeća na njoj, grupa Gusinjana angažovala privatnu firmu, koja je šljunkom zablokirala put do smetlišta. Blokada je odmah uklonjena, a na sastanku Savjeta MZ 2. avgust odlučeno je da se sačeka do juče za kada je bio najavljen početak sanacije deponije.

Gradonačelnik Plava Skender Šarkinović ranije je „Vijestima“ kazao da Opština traži nove lokacije za deponije, i da će odmah nakon toga postojeće biti sanirane i zatvorene.

Građani Gusinja u srijedu su bili zadovoljni što je počelo uređenje deponije, ali su izrazili i sumnju da bi se moglo desiti da se nastavi stara praksa odlaganja otpada van deponije.

Galerija

Bonus video: