Počelo popločavanje staze na Jazu

Trenutno se popločava potez dug 380 metara od hotela “Posejdon” do kuće porodice Kunjić, što ujedno predstavlja I fazu izgradnje staze
1397 pregleda 0 komentar(a)
Popločavanje staze, Foto: Morsko dobro
Popločavanje staze, Foto: Morsko dobro

Nakon završetka zemljanih radova i uklanjanja viška betonskih površina, te postavljanja vodovodne i telekomunikacione mrže u podnožju pješačke staze duž plaže Jaz, ove sedmice su počeli radovi na njenom popločavanju, saopšteno je iz Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom.

Trenutno se, kako navode, popločava potez dug 380 metara od hotela “Posejdon” do kuće porodice Kunjić, što ujedno predstavlja I fazu izgradnje staze.

Popločavanje staze
Popločavanje staze(Foto: Morsko dobro)

"Popločavanje se vrši prefabrikovanim betonskim pločama u boji terakote, debljine šest centimetara, sa podužnim rigolama i ivičnim trakama. Kompletno uređenje staze podrazumjeva i rekonstruisanje postojećeg obalnog zida prema plaži, postavljenje urbanog mobilijara (klupe za sjedenje i kante za otpatke) i stubića za spječavanje ulaska vozila, a planirano je i hortikulturno uređenje staze", navodi se u saopštenju.

Pri kraju radova će, dodaju, biti rekonstruisani stubovi javne rasvjete, ugrađene dvostruke lire i postavljena led tehnologija.

"Izvođač radova na ovom poslu je “Incom” d.o.o. iz Podgorice, a rok za završetak radova je februar 2020. Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom je za ovaj posao opredijelilo 150.000,00 eura, dok je za nove stubove javne rasvjete ugovoreno dodatnih 12.000,00 eura. Trenutno je u toku projektovanje II faze izgradnje pješačke staze dužine 226 metara, od kuće porodice Kunjić do ušća rijeke na zapadnom kraju plaže Jaz", zaključuje s eu saopštenju.

Bonus video: