Počelo uljepšavanje Podgorice za Novu godinu: Isti ukrasi još od 2007.

Planirano da se okiti centar grada, glavne gradske saobraćajnice, kao i centri Tuzi i Golubovaca
8 komentar(a)
Podgorica centar, ukrasi, Foto: Luka Zeković
Podgorica centar, ukrasi, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 01.12.2015. 07:16h

Zbog smanjene količine novogodišnjih ukrasa, i ove godine u preduzeću „Komunalne usluge“ akcenat kićenja grada biće na užem centru grada.

Tako će biti okićeni gradski trgovi Trg Republike, trg kod Sahat kule, Rimski trg, ulice, bulevari i kružni tokovi u užem jezgru grada.

Na centralnom gradskom trgu i ove godine biće postavljena jelka, a PR „Komunalnih usluga“ Maja Vukčević navela je da je u planu i kićenje užeg centra Golubovaca i Tuzi.

Dodala je da je završetak aktivnosti predviđen za sredinu ovog mjeseca, te da očekuju da će Podgorica zablistati na svoj praznik 19. decembra.

Vukčević je saopštila da su za narednu godinu, budžetom Glavnog grada, predviđena novčana sredstva za nabavku novih dekorativnih novogodišnjih figura.

„Dekorativni ukrasi, koji su nabavljeni još 2007. godine, su u prilično lošem stanju, jer se već osam godina montiraju i demontiraju sa stubova javne rasvjete“, kazala je Vukčević.

Ona je dodala da je veliki dio ukrasa popravljen i doveden u funkcionalno stanje, a pozvala je sve privredne subjekte, koji su u mogućnosti, da pomognu u ukrašavanju.

„Naše društvo će obezbijediti svu neophodnu tehničku podršku u vidu radne snage, opreme i mehanizacije kako bi se ovakve aktivnosti i realizovale“, rekla je Vukčević.

Bonus video: