Počelo uređenje fasada u centru Podgorice

Pored Agencije, nosioci akcije su Sekretarijat za komunalne poslove i saobraćaj, Sekretarijat za planiranje i uređenje prostora, a radovi će koštati oko 190.000 eura
80 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 29.01.2015. 21:28h

Radnici Agencije za stanovanje postavili su danas skelu na zgradi u Ulici Slobode 64, čime je počela akcija “Za ljepše lice Podgorice”.

Direktor Agencije Vladimir Tomović kazao je da su krenuli sa radovima, ali da ne može precizirati kada će završiti zbog promjenljivih vremenskih uslova.

"Da je ljeto, mogao bih vam reći rok i možda bih pogriješio u pet ili šest dana, ali ovako ne želim da se bavim nagađanjima”, kazao je Tomović.

On je istakao da se neće krečiti sve fasade odjednom, već da će se uređivati zgrada po zgrada, sa obje strane ulice, zajedno sa dvorišnim dijelom.

Cilj akcije je uređenje starih fasada u Ulici slobode, a sa pojedinih otpadaju djelovi i zbog toga predstavljaju opasnost za prolaznike.

Dio neophodnih sredstava za realizaciju projekta obezbijediće Glavni grad, dok je planirano da se ostalo obezbijedi iz donacija građana i privrednih subjekata.

Tomović je kazao da je preduzeće “Bemax” već uplatilo na račun grada oko 5.000 eura, a očekuje da će isto učiniti i druge firme.

“Još je prerano da se govori o donacijama, jer je od skoro otvoren žiro- račun, ali postoji mnogo zainteresovanih. Ne bih još uvijek da otkrivam imena, kako se ne bi izjalovilo”, kazao je.

Pored Agencije, nosioci akcije su Sekretarijat za komunalne poslove i saobraćaj, Sekretarijat za planiranje i uređenje prostora, a radovi će koštati oko 190.000 eura.

Prilikom sanacije koristiće se akrilne fasadne boje.

Galerija

Bonus video: