Počinje kampanja "Sat za planetu", gasi se svjetlo sat vremena

Kako je saopštila Azra Vuković iz te NVO, 19. marta u 10 časova i 30 minuta za mališane iz Zagoriča organizovaće radionicu
51 pregleda 0 komentar(a)
Čile struja, Foto: Rojters
Čile struja, Foto: Rojters
Ažurirano: 18.03.2012. 17:45h

Globalnu kampanju pod nazivom „Sat za planetu“ nevladine organizacije obilježiće nizom radionica, informativnih pultova za djecu i mlade, ali i gašenjem svjetla na 60 minuta. U organizaciju NVO „Green Home“ akcija za ublažavanje klimatskih promjena počeće radionicom za djecu u vrtiću „Maša“ u Zagoriču.

Kako je saopštila Azra Vuković iz te NVO, 19. marta u 10 časova i 30 minuta za mališane iz Zagoriča organizovaće radionicu, a narednog dana u 10 časova radionici će prisustvovati i učenici Osnovne škole „Pavle Rovinski“.

Kako je saopšteno sa problemom klimatskih promjena 21. marta upoznaće se i djeca iz vrtića „Zvončić“ u Maslinama, 22. marta biće organizovana radionica u „Bubamari“ u centru Podgorice, a 23. u vrtiću „Poletarac“ na Zabjelu.

Nakon radionica, planiran je niz informativnih pultova na fakultetima i u shoping centrima u Podgorici, a završni događaj se organizuje u saradnji sa Glavnim gradom, 31. marta 2012. godine, u 20 časova, na platou pored spomenika Sv. Petra Cetinjskiog, saopštila je Vuković.

Kampanji “Sat za planetu” pridružilo se osam NVO-a koje će u svojim gradovima organizovati obilježavanje ovog događaja - NVO „Ozon“ i „Priroda“ u Nikšiću, NVO “Zeleni korak” u Ulcinju, NVO “North Land” u Beranama, NVO “Eko pokret” u Bijelom Polju, NVO “Expeditio” u Kotoru, NVO “Zeta eko sport” u GO Golubovci i NVO “Montenegro talents” na Cetinju.

Bonus video: