Počinje „Nautic Show“ u Tivtu

Tu manifestaciju, koja će trajati do 6. maja, organizuju Porto Montenegro i kompanija „Jadranski sajam“ a.d. Budva
0 komentar(a)
porto montenegro nautic show, Foto: Siniša Luković
porto montenegro nautic show, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 01.05.2012. 07:49h

Gradonačelnik Tivta Dragan Kankaraš svečano će otvoriti danas u 12 sati, na molu III marine Porto Montenegro u Tivtu, jubilarni 30. Međunarodni sajam nautike i opreme za sport, kamping i rekreaciju “Nautic Show“.

Tu manifestaciju, koja će trajati do 6. maja, organizuju Porto Montenegro i kompanija „Jadranski sajam“ a.d. Budva.

Na sajmu učestvuje tridesetak izlagača iz Crne Gore, Austrije, Slovenije, Hrvatske, Srbije i Italije, koji će u moru i na obali izložiti plovila svih kategorija - od malih gumenjaka, glisera, jedrilica, katamarana, do većih, motornih jahti.

Na “Nautic Showuu” će se predstaviti i kompanije koje se bave proizvodnjom, prodajom i distribucijom proizvoda i usluga prateće nautičke industrije. Tako će posjetioci sajma moći da se upoznaju sa ponudom brodskih i vanbrodskih motora, navigacione i druge brodske opreme, pontona, usluga charter kompanija, servisera, marina i osiguratelja, kao i ponudom izdavača nautičkih časopisa i magazina.

Tokom “Nautic Showua” u Tivtu i marini Porto Montenegro biće priređen i niz pratećih događaja, počev od nezaobilaznog zabavnog dijela, koji karakteriše takve događaje, a koji će se održavati u večernjim satima, do jedriličarskih regata i seminara, te radionica i predavanja na teme iz oblasti nautičke industrije.

Posjetioci će svakog dana od 1. do 6. maja, od 10 do 19 časova moći da posjete sajam, a cijena ulaznice je dva eura.

Kompanija “Adriatic Marinas” iz Tivta predstavila je svoj projekat - naselje i marinu Porto Montenegro na ovogodišnjem, desetom po redu nautičkom sajmu “Salone Nautico di Puglia” (SNIM), koji se održava u marini Porto Turistico u Brindiziju, u Italiji.

Ovogodišnji salon nautike u Brindiziju, koji se završava danas, okupio je od 24. aprila do 1. maja oko 200 izlagača i više od 65 hiljada posjetilaca.

“Učesnici i posjetioci sajma iskazali su veliki interes za posjetu Porto Montenegru i istraživanje čitavog Bokokotorskog zaliva. Ljubitelji jedrenja iz ovog dijela Italije upoznati su sa našom regijom, ali mnogi nijesu jedrili u crnogorskim vodama, što može biti dobra prilika za uspostavljanje veza između jedriličarskih zajednica Pulje i Crne Gore”, saopšteno je iz Porto Montenegra.

Bonus video: