Počinje redovni godišnji remont TE Pljevlja

ako je saopšteno, cijena remontnih radova, tipskih i investicionih, projektovana je na oko 4,5 miliona eura
0 komentar(a)
Termoelektrana Pljevlja, Foto: Goran Malidžan
Termoelektrana Pljevlja, Foto: Goran Malidžan
Ažurirano: 24.04.2015. 13:00h

U Termoelektrani Pljevlja sjutra počinje redovni godišnji remont, koji će trajati do 25. maja.

Kako je saopšteno iz Elektroprivrede Crne Gore (EPCG), do tada će TE biti van pogona. Tokom remonta biće izvedeni tipski radovi na ključnim postrojenjima, kao i završeni planirani investicioni zahvati, započeti prethodnih godina.

"Tokom narednih 30 dana izvešće se remontni radovi na kotlovskom postrojenju i u mašinskoj hali, kao i pomoćnim objektima. Investicioni dio obuhvata zamjenu oduzimnih šahti mlinskih postrojenja, izolaciju kotlovskog postrojenja, zamjenu dijela cjevovoda u postrojenju hemijske pripreme vode, uključujući i radove na dovođenju kapaciteta rashladnog sistema turbinskog postrojenja na projektovani nivo", rekao je direktor TE Pljevlja, Luka Jovanović.

Kako je saopšteno, cijena remontnih radova, tipskih i investicionih, projektovana je na oko 4,5 miliona eura.

"TE Pljevlja je za prva tri mjeseca ove godine proizvela 410.094 MWh (megavat-sati) električne energije, 5,5 odsto više u odnosu na planiranu proizvodnju u prvom kvartalu. Ovaj proizvodni objekat, prošle godine, crnogorskom elektro-energetskom sistemu isporučio je 1317 GWh (gigavat-sati) električne energije, što predstavlja 42,63 odsto ukupne količine koja je proizvedena 2014. godine u proizvodnim objektima EPCG", navodi se u saopštenju.

Bonus video: