Počinje vakcinacija protiv gripa

“Za Glavni grad opredijeljeno je 6,3 hiljade doza, što je dovoljna količina za sve građane kojima se preporučuje da prime vakcinu protiv gripa”, kaže se u saopštenju
85 pregleda 0 komentar(a)
vakcina, Foto: Shutterstock
vakcina, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 16.11.2015. 07:33h

Vakcinacija protiv sezonskog gripa u Domu zdravlja Podgorica počeće danas, a iz te ustanove je saopšteno da vakcina ima dovoljno.

Iz podgoričkog Doma zdravlja pozvali su sve građane kojima je potrebna vakcina, da se jave toj ustanovi kod izabranog doktora.

Oni su ukazali da vakcinu ne smiju da prime osobe koje u trenutku vakcinacije imaju povišenu temperaturu ili neko akutno oboljenje.

“Za Glavni grad opredijeljeno je 6,3 hiljade doza, što je dovoljna količina za sve građane kojima se preporučuje da prime vakcinu protiv gripa”, kaže se u saopštenju.

Navodi se da će građani koji nijesu pokretni ili iz drugih zdravstvenih razloga nijesu u mogućnosti da dođu u Dom zdravlja, preko Jedinice za patronažu biti vakcinisani kod kuće uz prethodno zakazivanje.

“Vakcinacija protiv sezonskog gripa se posebno preporučuje osobama starijim od 65 godina, hroničnim bolesnicima, osobama oslabljenog imuniteta i licima izloženim povećanom riziku od infekcije u okviru zanimanja, kao što je medicinsko osoblje, a mogu da je prime i djeca starija od šest mjeseci”, navodi se u saopštenju.

Bonus video: