Podgorica: Dnevni centar za djecu sa smetnjama u razvoju do kraja godine

Mijušković je kazala da će objekat, površine oko 350 kvadratnih metara, moći da primi do tridesetoro djece
204 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 04.02.2014. 19:23h

Sekretarka Sekretarijata za socijalno staranje Snežana Mijušković tvrdi da će dnevni centar za djecu sa smetnjama u razvoju biti završen do kraja godine.

“Ovo će biti najmoderniji centar ovog tipa u Crnoj Gori. U toku je tender za odabir izvođača radova, andamo se da će sljedećeg mjeseca početi rekonstrukcija objekta na Starom aerodromu, na čijem će se mjestu izgraditi dnevni centar”, kazala je Mijušković nakon potpisivanja Memoranduma o saradnji za uspostavljanje ovog centra u Podgorici.

Memorandum su potpisali gradonačelnik Podgorice Miomir Mugoša, ministar rada i socijalnog staranja Predrag Bošković, šef predstavništva UNICEF-a u Crnoj Gori Bendžamin Perks i predstavnik Ujedinjenih nacija (UN) Rastislav Vrbenski.

Mijušković je kazala da će objekat, površine oko 350 kvadratnih metara, moći da primi do tridesetoro djece.

“Roditelji djece sa smetnjama u razvoju moći će da rade, a da pri tom njihova djeca žive sa njima i budu uključena u život lokalne zajednice”, kazala je Mijušković.

Tvrdi da će izgradnja objekta početi koštati oko 250 hiljada eura, dok je Glavni grad već dao građevinsku dozvolu.

Bošković je kazao da u Crnoj Gori trenutno osam crnogorskih opština postoje dnevni centri dnevnih centara i da je planirano otvaranje još pet dnevnih centara u Podgorici, Mojkovcu, Baru, Budvi i Rožajama.

Mijušković je kazala da je u 2012. godini registrovano 482 porodice sa poremećenim odnosima,dok je registrovano oko 3.000 djece sa smetnjama u razvoju na teritoriji Podgorice.

Galerija

Bonus video: