Podgorica: Elektronski su upisali 15 đaka prvaka

Direktorica Direktorata za predškolsko i osnovno obrazovanje Arijana Nikolić-Vučinić ocijenila je da, upotrebom novih usluga na portalu „E uprava“, roditelji mogu na jednostavniji način riještiti jedan od tri koraka potrebna za upis - zakazivanje razgovora kod školskog psihologa ili pedagoga
105 pregleda 0 komentar(a)
OŠ Sutjeska, Foto: Arhiva "Vijesti"
OŠ Sutjeska, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 07.04.2017. 17:06h

Korišćenjem novog servisa na portalu „E uprava“, do danas, se za upis u prvi razred tri podgoričke osnovne škole prijavilo 15 prvaka, podatak je Ministarstva prosvjete.

Ministarstvo javne uprave i Ministarstvo prosvjete su ove godine pokrenuli pilot projekat elektronskog upisa u prvi razred za Osnovne škole „Maksim Gorki“, „Sutjeska“ i „Vladimir Nazor“ u Podgorici.

Direktorica Direktorata za predškolsko i osnovno obrazovanje Arijana Nikolić-Vučinić ocijenila je da, upotrebom novih usluga na portalu „E uprava“, roditelji mogu na jednostavniji način riještiti jedan od tri koraka potrebna za upis - zakazivanje razgovora kod školskog psihologa ili pedagoga.

„Roditelji mogu putem „E-portala“ da se prijave za taj razgovor i na taj način olakšaju sebi put upisa djeteta“, kazala je Nikolić-Vučinić, na jučerašnjoj konferenciji za medije, povodom obilježavanja šest godina postojanja portala.

Ona je pojasnila da će na ovaj način biti ubrzan proces upisivanja djece, te da će se olakšati rad školama, jer će broj roditelja, koji će dolaziti biti manji.

„Na ovaj način smo željeli da pomognemo roditeljima, naročito roditeljima koji su zaposleni, da mogu od kuće 24 sata dnevno da zakažu termin za razgovor“, istakla je Nikolić-Vučinić dodajući da u Ministarstvu očekuju da će naredne godine skoro sve škole u Crnoj Gori imati ovu mogućnost.

Generalna direktorica Direktorata za elektronsku upravu i informatičku bezbijednost Milica Janković istakla je da su pripremajući ovaj servis željeli da ga prilagode obilježavanju godišnjice rada portala „E uprava“, zbog čega je upis počeo 5. aprila.

Bonus video: