Podgorica: Građani i firme za vodu duguju 8,5 miliona eura

Najveći dužnici “Plantaže”, Uprava za imovinu “Sportski objekti”, Ministarstvo unutrašnjih poslova
191 pregleda 0 komentar(a)
račun za vodu, Foto: Arhiva "Vijesti"
račun za vodu, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 22.10.2015. 19:05h

Preduzeće "Vodovod i kanalizacija" potražuje oko 8, 5 miliona eura za utrošenu vodu.

Prema podacima "Vodovoda", građani Podgorice duguju 6.568.801, a pravna lica 2.104.33 eura.

Najveći dužnici, iako djelimično izmiruju dugovanja, su, kako je saopšteno „Vijestima“ iz „Vodovoda“, „Sportski objekti”, “Plantaže”, Uprava za imovinu i Ministarstvo unutrašnjih poslova.

„Vodovod i kanalizacija“ , kako je saopšteno, u kontinuitetu utužuje neredovne platiše i „sprovodi sve mjere i radnje definisane zakonskim aktima, radi sprečavanja zastare duga za utrošenu vodu“.

„Naš princip je da dužnike prvo upozorimo da će biti isključeni sa vodovodne mreže ili utuženi. Svima koji se i nakon isteka roka navedenog u dobijenoj opomeni ne budu javili nadležnoj službi „Vodovoda“, slijedi isključenje sa vodovodne mreže ili utuženje“, saopšteno je iz tog preduzeća.

Podsjetili su da je svim korisnicima njihovih usluga koji nijesu platili račune za utrošenu vodu, omogućeno da te obaveze izmire u ratama, potpisivanjem odgovarajućeg sporazuma o reprogramu duga uz obavezu plaćanja računa za tekući mjesec.

Iz „Vodovoda“ su u toku ove godine podnijeli 24 krivične prijave i osam dopuna krivičnih prijava protiv lica koja su se samovoljno priključivala na vodovodnu mrežu.

„Čija djela su kvalifikovana kao krivična djela krađe, samovlašća, oštećenja javne stvari i ugrožavanja zdravlja neispitanim priključcima“, saopšteno je iz tog preduzeća.

Bonus video: