Podgorica: Isključili im vodu zbog računa za struju

Elektroprivreda isključila pumpu za vodu, zbog toga što „Vodovod” nije platio račune za električnu energiju
70 pregleda 7 komentar(a)
Doljani, Foto: Vesko Belojević
Doljani, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 16.12.2015. 20:29h

Preko 40 domaćinstava u podgoričkom naselju Doljani, bez vode su bili skoro 24 časa, jer je Elektroprivreda isključila pumpu za vodu, zbog toga što “Vodovod” nije platio račune za struju. Domaćinstva su bez vode bila od preksinoć oko 17 časova do juče nešto poslije 15 časova.

Tehnički direktor “Vodovoda i kanalizacije” Filip Makrid kazao je „Vijestima” da to preduzeće uopšte nije dobilo od Elektroprivrede račun za struju za crpnu stanicu u Doljanima, tako da nijesu mogli ni da plate.

“Od avgusta, kada smo preuzeli tu stanicu, nijesmo dobili nijedan račun . Sa problemom sam upoznat preksinoć i odmah jutros sam pokušao da ga riješim. Zvao sam nadležne iz EPCG i tražio da mi pošalju račun ”, kazao je juče Makrid. On je rekao da su odmah nakon što su ga dobili, platili račun .

“Platili smo račun jutros. To je na mjesečnom nivou tridesetak eura za tu crpnu stanicu, a redovno izmirujemo sve račune koje dobijemo”, kazao je Makrid.

On je rekao da za struju mjesečno dobijaju račun od stotinu hiljada eura za crpne stanice. Međutim iz Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) je juče saopšteno da su prije isključenja zbog 262 eura, kontaktirali “Vodovod” da ih upozore da se dug nagomilao na tom mjernom mjestu.

“Dobili smo odgovor da brojilo nije njihovo. Elektroprivreda je brojilo isključila, ali odmah nakon toga, javili su se predstavnici 'Vodovoda' i rekli da je to ipak njihovo brojilo. Čim je jutros 'Vodovod' izmirio dug, dat je nalog za priključenje”, saopšteno je iz EPCG. Naveli su da se račun za tu crpnu stanicu dostavlja na adresu Gornja Zlatica, Kunj.

“U dogovoru sa nadležnim iz 'Vodovoda', da bi se preduprijedile ovakve situacije, radi se na promjeni adrese, pa bi ubuduće račun trebalo da se dostavlja tom preduzeću”, saopštili su iz EPCG.

Bonus video: