Podgorica: Kasni izgradnja pijace na Koniku

Cijene zakupa tezgi i prodajnih mjesta u sektorima sira, jaja, cvijeća i ribe utvrđene su po metru kvadratnom u zavisnosti od vremena korišćenja, površine i vrste prodajnog mjesta
167 pregleda 3 komentar(a)
pijaca Konik, Foto: Borko Ždero
pijaca Konik, Foto: Borko Ždero
Ažurirano: 09.09.2016. 20:00h

Iz Glavnog grada “Vijestima” danima ne odgovaraju na pitanja kada će biti otvorena pijaca u podgoričkom naselju Konik, a kada je postavljen kamen-temeljac u decembru prošle godine, najavljeno je da će radovi biti gotovi krajem avgusta 2016.

Pijaca na Koniku se gradi po principu javno-privatnog partnerstva između Glavnog grada i firme „Mesopromet” iz Bijelog Polja. Očigledno je da su završeni grubi građevinnski radovi i da se sada unutar objekta izvode zanatski.

Za zakup tezgi i prodajnih mjesta u Tržnom centru „Konik” mjesečno će trebati da se izdvoji od 35 do 45 eura po kvadratu.

“Cijene zakupa tezgi i prodajnih mjesta u sektorima sira, jaja, cvijeća i ribe utvrđene su po metru kvadratnom u zavisnosti od vremena korišćenja, površine i vrste prodajnog mjesta.

Za metar kvadratni tezge mjesečni zakup će biti 45 eura, za metar kvadratni prodajnog mjesta sa rashladnom vitrinom u sektoru za sir treba izdvojiti 40 eura”, navodi se u dokumentaciji preduzeća „Tržnice i pijace”.

Mjesečni zakup za metar kvadratni prostora u sektoru za jaja i cvijeće, kako piše, iznosiće 35, dok će za ribu biti 45 eura.

“Za metar kvadratni mesare mjesečno će se izdvajati 18 eura, a za poslovne prostore manje od 25 kvadrata 22 eura. Za poslovne prostore veće od 25 kvadrata mjesečni zakup biće 17 eura po kvadratu”, navodi se u cjenovniku.

Za mjesečni zakup vage potrebno je izdvojiti 12,83 eura, za postavljanje automata stotinu, a za reklamu unutar tržnog centra 20 eura po metru kvadratnom.

Bonus video: