Podgorica: Komšije se žale na buku iz servisa

Pepić je kazao da problem godinama traje i da u sklopu servisa radi i limarska radionica i da štetni gasovi od lakiranja idu na njegovu baštu
316 pregleda 16 komentar(a)
Vezira i Esad Pepić, Foto: Luka Zeković
Vezira i Esad Pepić, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 30.06.2016. 18:56h

Mještanin Proleterske ulice u blizini aerodroma „Špiro Mugoša” Esad Pepić, tvrdi da njegova porodica godinama nema mira zbog buke i prašine iz servisa „Kačar”.

“Buka i lupanje se može čuti od ranih jutarnjih časova, što narušava mir mještana. U sklopu servisa radi i kafana, pa nemamo mira do ranih jutarnjih časova”, tvrdi Pepić.

Međutim, vlasnik servisa Safet Kačar optužbe je odbacio kao neosnovane.

“Radim legalno, posjedujem dozvolu, izdajem fiskalne račune, plaćam državi porez. Za kafanu takođe imam odobrenje od 2007. godine”, istakao je Kačar.

Pepić je kazao da problem godinama traje i da u sklopu servisa radi i limarska radionica i da štetni gasovi od lakiranja idu na njegovu baštu, jer je ventilacija okrenuta prema imanju.

Kačar, međutim, tvrdi da u radnji ne rade lakiranje, jer nemaju uslova za to, već samo mehaničarske poslove.

“To je još jedna optužba od Pepića, koji me godinama prijavljuje, to nije u redu”, kazao je Kačar.

On je istakao da godinama njegov servis posluje u skladu sa propisima.

Pepićeva supruga Vezira, kaže da su zbog problema sa Kačarom dali oglas da prodaju kuću.

“Unučad ne mogu da nam se igraju u dvorištu, koje se graniči sa Kačarevim servisom. Od parkiranih automobila ne možemo da priđemo kući”, rekla je Vezira.

Pepići su se obraćali zbog toga Komunalnoj inspekciji, Upravi za inspekcijske poslove, Sekretarijatu za komunalne poslove i saobraćaj.

“Utvrdili smo da Safet Kačar ima odobrenje o radu za auto servis, a što je takođe konstatovala i Tržišna inspekcija”, navode iz Sekretarijata za komunalne polsove i saobraćaj na žalbe Pepića.

Bonus video: