Podgorica: Komunalna policija oduzela 30-ak vozila od "divljih" taksista

Većina oduzetih automobila je u lošem tehničkom stanju, bez brava, često sa oštećenom limarijom, a neka su i neregistrovana
167 pregleda 11 komentar(a)
parking SC Morača, Foto: Zoran Đurić
parking SC Morača, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 05.10.2013. 15:06h

Inspektori Komunalne policije oduzeli su 30-ak automobila od “divljih” taksista u proteklih mjesec dana.

Insistirajući na anonimnosti, inspektor Komunalne policije tvrdi da su odlučni da stanu na put nelegalnom prevozu i da su radili u dvije smjene. On je kazao “Vijestima” da je većina oduzetih automobila u lošem tehničkom stanju, bez brava, često sa oštećenom limarijom, a neka su i neregistrovana.

Tvrdi da "divlji" taksisti ne poštuju propise, ne zaustavljaju se na znak "stop", a da je jedan od njih, sa putnicima u automobilu, pobjegao vozeći uskim ulicama oko nekadašnjeg zatvora Jusovača.

"Potjeru za tim vozačem smo morali obustaviti, jer je bilo očigledno da će poginuti zajedno sa još četiri putnika. Pojedinim vozačima oduzmemo vozilo, a oni se vrate na ulicu sa komšijskim vozilom, tako da se dešavalo da dnevno oduzmemo i po dva vozila od istog vozača", rekao je inspektor.

On je pojasnio da izriču kazne od 150 eura, a da se oduzeta vozila nalaze na parkingu kod SC "Morača", gdje su i juče bila.

Vozilo se zadržava na parkingu od dva dana do mjesec, u zavisnosti da li je "divlji" taksista uhvaćen prvi, drugi ili treći put, a prilikom preuzimanja automobila dužni su i da plate ležarinu na parkingu.

Prema nezvaničnim informacijama iz Komunalne policije, najviše automobila oduzeto je na Koniku i u Zagoriču, kod Sahat kule, Autobuske stanice i Kliničkog centra.

Više "divljih" taksista ranije je kazalo “Vijestima” da se time bave iz nužde, jer drugog posla nemaju.

Šef saobraćaja gradskog linijskog prevoza “BLT-a” Janko Bulatović tvrdi da im se promet povećao za 20 procenata, nakon što su inspektori počeli akciju.

"To još nije broj koji garantuje rentabilno poslovanje, ali u svakom slučaju treba čestitati inspektorima Komunalne policije", rekao je Bulatović.

Bonus video: