Podgorica: Lopovi odnijeli veliki dio ograde trim staze u Tološima

“Primijetio sam već neko vrijeme da ograde nema, razlog ne znam, ali pretpostavljam da je neko došao noću i razmontirao panele, odnosno ukrao. Ovaj dio je nekako zavučen, iako ima rasvjeta na trim stazi, rijetko ko proalzi noću”, kazao je Vladan Ivanović
227 pregleda 0 komentar(a)
trim staza tološi, Foto: Luka Zeković
trim staza tološi, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 08.12.2016. 21:00h

Više desetina metara ograde oko trim staze u Tološkoj šumi ukradeno je, a nepoznati počinioci ponijeli su čak i stubove, koji su držali metalne panele.

Ograda u dužini od nekoliko desetina metara ukradena je iz dijela Tološke šume koji gleda na Univerzitet Crne Gore.

Ostao je betonski sokl iz kojeg vire šarafi za koje su bili montirani stubovi, a lopov ili više njih očigledno su pod okriljem mraka razmontirali panele.

Na tom dijelu ostalo je još ograde.

“Primijetio sam već neko vrijeme da ograde nema, razlog ne znam, ali pretpostavljam da je neko došao noću i razmontirao panele, odnosno ukrao. Ovaj dio je nekako zavučen, iako ima rasvjeta na trim stazi, rijetko ko proalzi noću”, kazao je Vladan Ivanović.

On je rekao da ne vidi svrhu zbog čega bi nadležni ponovo postavili ogradu, jer smatra da bi opet lopovi došli i razmontirali.

“Nažalost tako je, ima pojedinaca u društvu, koji ne prezaju ni od čega. Ne bi me čudilo da sjutra ili narednih dana poskidaju i ostatak ograde ”, kazao je Ivanović.

Kako je ranije saopšteno iz Glavnog grada radnici „Puteva”, sanirali su staru i izgradili novu trim-stazu u Tološkoj šumi, a za to je iz budžeta Glavnog grada izdvojeno 15.897 eura.

“Tokom sanacije postojeće trim-staze, završeni su radovi na mašinskom profilisanju terena, zamjeni kamenog agregata i popravci ivične linije. Urađeno je geodetsko iskolčavanje, mašinsko iskopavanje i tamponiranje nove trim-staze. Ugrađene su nove ivične linije, nasut je kameni agregat, očišćen okolni teren i popravljene betonske platforme za rekreaciju”, naveli su iz „Puteva”.

Bonus video: