Podgorica: Optužio ljekarku da mu je izbrisala dijete sa liste pacijenata

Iz Doma zdravlja kažu da su detaljno ispitali slučaj porodice Bulatović i da se ni medicinska sestra ni doktorka nijesu ponašale nesavjesno
449 pregleda 11 komentar(a)
Jugoslav Bulatović, Foto: Boris Pejović
Jugoslav Bulatović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 22.11.2013. 20:25h

Podgoričanin Jugoslav Bulatović optužio je ljekarku Rajku Kalezić, pedijatra u podgoričkom Domu zdravlja i medicinsku sestru Milenu Ćetković da su uskratile zdravstvenu njegu njegovoj kćerki.

Iz podgoričkog Doma zdravlja negirali su Bulatovićeve navode, ističući da je on ugrozio bezbjednost zdravstvenih radnika, ali i da je uprkos tome dobio zdravstvenu njegu.

Bulatović tvrdi da su u Domu zdravlja "Nova varoš" više puta, bezuspješno, pokušali dobiti zdravstvene usluge.

"Trebala nam je potvrda za vrtić, ali doktorka nije htjela da je izda. Supruga je sa kćerkom čekala, nakon nje sam pošao ja i čekao ljekarku koje nije bilo na radnom mjestu. Tražio sam od medicinske sestre da je nađe, ona je došla i počela da viče jer sam je tražio, zatim mi je rekla da ne može da izda potvrdu, jer navodno moja kćerka nije dolazila kod nje od 6. oktobra. Pokazao sam joj izvještaj od 22. oktobra, a ona je rekla da ga nije ona pisala. Nakon toga je naredila sestri da izbriše dijete sa liste njenih pacijenata, što je ova i uradila. Rekla je da moje dijete neće nikada više pregledati i da je nemam što više kod nje dovoditi", tvrdi on.

Dodao je da nisu htjeli da mu daju pisano obavještenje o brisanju sa liste pacijenata:

"Vratio sam se sa dokumentima koje je tražila, a ona je onda, iako joj više nije izabrani ljekar, jer je izbrisala, izdala potvrdu".

Iz podgoričkog Doma zdravlja kažu da su detaljno ispitali slučaj porodice Bulatović i da se ni medicinska sestra ni doktorka nijesu ponašale nesavjesno. Oni tvrde da je Bulatović "počeo da viče, vrijeđa, udara u šalter".

"Doktorka je izašla iz ordinacije, pokušala da ga smiri i ubijedi da uđe u ambulantu. Kada je napokon ušao u ordinaciju, doktorka je pokušala da mu objasni da ne može da mu izda potvrdu o izostanku djeteta iz vrtića jer za to nema evidencije u elektronskom zdravstvenom kartonu", rečeno je iz DZ.

Ističu da su od Bulatovića tražili ljekarske izvještaje koji bi potvrdili da je dijete od 23. oktobra do 21. novembra bilo pod zdravstvenim tretmanom, ali da su dobili samo raniju dokumentaciju i da je on nastavio da vrijeđa i prijeti.

Tvrde da mu je doktorka preporučila da, ako nijesu zadovoljni njenim radom, preregistruju dijete kod drugog pedijatra, na što je Bulatović reagovao burno:

"Rekao je da neće preregistrovati dijete, nego da će ga dovoditi svaki dan, kako bi 'mučili' doktoricu. Doktorka je nakon toga zatražila od sestre da odregistruje pacijenta”,saopšteno je iz DZ.

Bonus video: