Podgorica: Parkiraju na trotoaru ispred "Profesorske" zgrade

Stanarka Nina Đurović kaže da stanari ne mogu da izađu iz zgrade od kola
182 pregleda 19 komentar(a)
Parkiranje Podgorica, Foto: Čitalac "Vijesti"
Parkiranje Podgorica, Foto: Čitalac "Vijesti"
Ažurirano: 17.12.2015. 07:14h

Stanarka „Profesorske“ zgrade u blizini tržnog centra „Delta“, Nina Đurović kazala je da su gužve na parkingu te zgrade nepodnošljive, mnogi kola parkiraju na prilaznoj saobraćajnici ili trotoaru, pa da stanari ne mogu da priđu, ili izađu iz zgrade.

„Ja, a i ostali stanari, često zovemo pauk službu da interveniše, ali oni nekada dođu, nekada ne. Kada dođu odnesu jedno vozilo, ali to ne rješava problem“, rekla je Đurović.

Đurović, koja je inače predsjednica Skupštine stanara jednog ulaza u prvoj Profesorskoj zgradi u Studentskoj ulici, kazala je da je nepropisno parkiranje kod ove zgrade već duže vrijeme veliki problem za stanare te zgrade.

„Ne znam da li je razlog ovakvog ponašanja to što je parking besplatan“, kazala je Đurović.

Đurović je dodala da je naročito nepodnošljivo radnim danima, kada zbog vozila koja se nepropisno parkiraju nije u mogućnosti da izveze svoj auto koji je parkiran na mjestu predviđenom za to.

„S obzirom na to da pauk ne može da riješi ovaj problem, trebalo bi koristiti neku drugu, efikasniju, mjeru kažnjavanja vozača“, poručila je Đurović.

Vozači koji dolaze u ovaj, veoma posjećeni dio grada, često ne obraćaju pažnju na propise, pa se, u nedostatku saobraćajne kulture, parkiraju na mjestu koje je po njihovom mišljenju najpraktičnije.

Očigledan primjer je tvrdnja Đurović da se sugrađani parkiraju na trotoarima i blokiraju ulaz u zgradu, a da veliki broj parking mjesta na ovom, jednom od najvećih parking prostora u gradu, ostane prazan.

Bonus video: