Podgorica: Pet škola će biti energetski efikasne

Podgoričke obrazovne ustanove koje su obuhvaćene ovom fazom projetka su OŠ „Milorad-Musa Burzan“, OŠ „Božidar Vuković Podgoričanin“, Srednja stručna škola „Inž. Marko Radević“, Srednja stručna škola „Spasoje Raspopović“ i Srednja elektrotehnička škola „Vaso Aligrudić“
130 pregleda 2 komentar(a)
Srednja stručna škola Inž. Marko Radević, Foto: Luka Zeković
Srednja stručna škola Inž. Marko Radević, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 23.07.2016. 19:56h

Radovi na primjeni mjera energetske efikasnosti na pet podgoričkih osnovnih i srednjih škola su počeli.

Ministarstvo ekonomije je, početkom ovog mjeseca, potpisalo ugovore o izvođenju radova u osam obrazovnih ustanova u okviru druge faze projekta „Programa eneregetske efikasnosti u javnim zgradama“, koji se realizuje u saradnji sa Ministarstvom prosvjete i sporta.

Podgoričke obrazovne ustanove koje su obuhvaćene ovom fazom projetka su OŠ „Milorad-Musa Burzan“, OŠ „Božidar Vuković Podgoričanin“, Srednja stručna škola „Inž. Marko Radević“, Srednja stručna škola „Spasoje Raspopović“ i Srednja elektrotehnička škola „Vaso Aligrudić“.

„Planirano je da izvođenje radova počne sredinom jula 2016. godine, sa rokom završetka od pet mjeseci“, saopšteno je ranije iz Ministarstva ekonomije.

Prva faza „Programa energetske efikasnosti u javnim zgradama“ je realizovana od januara 2012. godine do decembra 2015. godine, u okviru koje je izvršena primjena mjera energetske efikasnosti u 20 osnovnih i srednjih škola i jednom studentskom domu.

Bonus video: