Podgorica: Planiraju da otvore tri nova vrtića

Ona je rekla da su upisana “sva djeca čiji su roditelji ispunili svoje obaveze u skladu sa upisnom politikom”. Prelevićeva je najavila i proširenje kapaciteta “Đine Vrbice” koje je planirano u naredna tri mjeseca
68 pregleda 0 komentar(a)
đina vrbica, Foto: Luka Zeković
đina vrbica, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 01.09.2015. 18:33h

U Javnu predškolsku ustanovu "Đina Vrbica" upisano je 3.200 djece, što je prema riječima portparolke te JPU Dejane Prelević skoro identičan broj kao i prošle godine.

Ona je rekla da su upisana “sva djeca čiji su roditelji ispunili svoje obaveze u skladu sa upisnom politikom”. Prelevićeva je najavila i proširenje kapaciteta “Đine Vrbice” koje je planirano u naredna tri mjeseca.

“Trebalo bi da se otvore tri vaspitne jedinice (VJ) na Zabjelu, čime će se rasteretiti kapaciteti “Poletarca 1” i “Poletarca 2”, istakla je Prelevićeva. Ona je naglasila da se vaspitno-obrazovni program u toj JPU realizuje u 12 vaspitnih jedinica.

“Imajući u vidu veliko interesovanje roditelja za upis djece nastojali smo da, tokom proteklog perioda, kada su upis i potpisivanje ugovora bili u toku, svima izađemo u susret, kako bi išli u korak sa potrebama roditelja i potrebama i interesovanjima djece”, kazala je Prelevićeva.

Bonus video: