Podgorica: Prvacima uručeni beslatni udžebnici

Prvacima je Papić poručila da je škola mjesto gdje će se igrati, naučiti prva slova, dobiti odgovore na mnoga pitanja, otvoriti vrata novim iskustvima...
245 pregleda 0 komentar(a)
OŠ Pavle Rovinski, Foto: Filip Roganović
OŠ Pavle Rovinski, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 01.09.2015. 09:10h

Zamjenik gradonačelnika Podgorice Boris Mugoša kazao je da je Glavni grad dodjelom besplatnih udžbenika svim prvacima, najmlađim osnovcima uputio lijepu čestitku, a roditeljima olakšao izazove opremanja djece za školu.

Mugoša je na proslavi dočeka prvaka u Osnovnoj školi “Pavle Rovinski”, prvacima poželio uspješno školovanje i ulazak u čaroban svijet obrazovanja i druženja.

“Na vama je da budete vrijedni i radni, ali i da iskoristite svaki trenutak i da uživate u najljepšem periodu vašeg života – djetinjstvu”, kazao je Mugoša.

Direktorica škole Marijana Papić je roditeljima prvaka poželjela dobru saradnju sa školom, ispunjenu iskrenošću, radom i velikim učešćem u zajedničkim aktivnostima.

“Vjerujem da ćete vi i vaša djeca sa radošću dolaziti u našu školu, školu po mjeri djeteta u kojoj se njeguje kreativnost, sloboda izražavanja, drugarstvo”, kazala je Papić.

Prvacima je Papić poručila da je škola mjesto gdje će se igrati, naučiti prva slova, dobiti odgovore na mnoga pitanja, otvoriti vrata novim iskustvima i steći nova znanja.

Budžetom Glavnog grada za 2015. godinu prvi put je predviđena nabavka 2.677 kompleta udžbenika, za svu djecu upisanu u prvi razred osnovnih škola na teritoriji Podgorice.

U skladu sa tim, uprava Glavnog grada, kako je saopšteno iz PG biroa, je postigla dogovor sa Zavodom za udžbenike i nastavna sredstva Crne Gore o štampanju neophodnih udžbenika i njihovoj distribuciji po školama.

Kao što je ranije najavljeno, učenicima prvih razreda sa teritorije Glavnog grada, kompleti knjiga će biti uručeni danas.

Bonus video: