Podgorica: Prvi put sprovedeno elektronsko testiranje iz crnogorskog jezika i književnosti

„U cilju osavremenjavanja nastave profesor matematike i informatike Mladen Janković razvio je veb aplikaciju za realizaciju testa za nastavne predmete Crnogorski jezik i književnost i Hemija“, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete
232 pregleda 4 komentar(a)
Elektronsko testiranje iz Crnogorskog jezika i književnosti, Foto: Ministarstvo prosvjete
Elektronsko testiranje iz Crnogorskog jezika i književnosti, Foto: Ministarstvo prosvjete
Ažurirano: 12.04.2016. 16:18h

U Gimnaziji „Slobodan Škerović“ u Podgorici danas je prvi put sprovedeno elektronsko testiranje iz crnogorskog jezika i književnosti, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete.

„U cilju osavremenjavanja nastave profesor matematike i informatike Mladen Janković razvio je veb aplikaciju za realizaciju testa za nastavne predmete Crnogorski jezik i književnost i Hemija“, saopšteno je iz Ministarstva.

Test je, kako se dodaje, namijenjen provjeri znanja učenika i ocjenjivanju, a ujedno je i priprema za polaganje maturskog ispita.

„Profesorica crnogorskog jezika i književnosti Mirjana Perović realizovala je danas elektronsko testiranje učenika, za koje je pripremila četiri testa koja sadrže po 15 pitanja. Testovi se razlikuju po načinima odgovaranja i za svaki tačan odgovor predviđen je po jedan poen. U pitanjima se navodi i uputstvo za pisanje odgovora“, kaže se u saopštenju.

Bonus video: