Podgorica: Sa nezavršene zgrade ukradeno sve što se moglo ponijeti

Zgrada u Ulici Svetozara Markovića je neobezbijeđena, bez stražara, svako može da uđe, a uz dio fasade još stoji zarđala i iskrivljena skela
253 pregleda 14 komentar(a)
zgrada Atlantis Mont, Foto: Zoran Đurić
zgrada Atlantis Mont, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 08.02.2014. 20:46h

Lopovi su bukvalno očerupali nezavršenu zgradu u Ulici Svetozara Markovića.

Pod zaštitom mraka, ukradeno je sve što se može ponijeti, iako se zgrada firme “Atlantis Mont” nalazi svega nekoliko stotina metara od Uprave policije.

“Nosi se sve - prozori, kablovi, vodovodne cijevi, parket, štekeri, pločice, čak su počeli i cigle da skidaju”, kazao je sugrađanin iz komšiluka, insistirajući na anonimnosti. Reporteri “Vijesti” vidjeli su juče da su skinuti gotovo svi prozori i vrata, a od ograda na balkonima ostali su samo šarafi. Vlasnik firme “Atlantis mont” Đorđije Klikovac tvrdi da je ukradeno materijala u vrijednosti od pola miliona eura.

“Pisao sam dopise policiji, ali ništa. Zamislite kada se svakodnevno krade na samo dvjesta metara od policije, sve vam je jasno”, kazao je Klikovac. Uz zgradu koja je odavno trebalo da bude završena je i sjedište Komunalne policije, ali i Katastar.

Milan Jovanović tvrdi da su krađe učestale u posljednjih mjesec dana i da se u zgradi okupljaju i narkomani.

“Zamislite koliko su postali bezobzirni, lupaju noću, valjda kako odglavljuju prozore i roletne, kao da znaju da ih niko neće dirati. Lično to nikada nijesam prijavljivao, a možda neko od komšija i jeste”, kazao je Jovanović, koji živi preko puta zgrade. Tabla sa informacijama ispred zgrade je polomljena, u komšiluku tvrde da je gradnja počela 2007. godine, a da je useljenje bilo planirano tokom 2009.

Zgrada je neobezbijeđena, bez stražara, svako može da uđe, a uz dio fasade još stoji zarđala i iskrivljena skela.

Četvorospratna zgrada sadrži 17 stanova i dva poslovna prostora, koji su takođe opljačkani.

U pojedinim stanovima nalaze se ostaci kutija za roletne, a na mjestima gdje su bili prozori i vrata ostala je samo pur-pjena. Pločice su, takođe, skinute sa zidova kupatila, a na mnogim mjestima i parket.

Na sudu zbog 1,2 miliona

Protiv Zorice Klikovac, Đorđijeve bivše supruge, vodi se krivični postupak, zbog sumnje da je dvojicu Bjelopljaca prevarila za 1,2 miliona eura, prodavši im stanove i poslovne prostore koji su već imali vlasnika.

Izgradnja je stopirana, a Klikovac je ranije tvrdio da su “kriminalci i zelenaši” prisilili njegovu ženu da potpisuje kupoprodajne ugovore.

"Kriminalna grupa je u toku 2008. i 2009. lažnom i švercovanom dokumentacijom, ucjenom, prijetnjom, prinudom, iznudila i prisilila Zoricu Klikovac da potpisuje sve što su joj napisali. Nasilno su je vodili u sud da potpisuje kupoprodajne ugovore, priznanice o navodno primljenom novcu, zatim primopredaju pomenutog objekta, kao i mnoga druga dokumenta...", izjavio je ranije Klikovac.

Bonus video: