Podgorica: Saobraćajni kolaps kod Čepuraka

Stanović je pojasnio da je juče do gužve došlo jer su drugi dan zaredom sve kapele bile popunjene
116 pregleda 0 komentar(a)
saobraćaj, gužva, Čepurci, Foto: Vesko Belojević
saobraćaj, gužva, Čepurci, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 30.08.2014. 09:46h

Zbog nepropisno parkiranih automobila, juče prijepodne vladao je saobraćajni haos u Ulici 8. marta, kraj Čepuraka.

Auta su bila parkirana na obje kolovozne trake i na trotoarima, pa je vozačima bilo potrebno i do petnaestak minuta da se probiju do semafora na Junion bridžu. Gotovo paralisan saobraćaj, međutim, nije bio dovoljan motiv dvojici policajaca da preduzmu bilo šta - reporteri “Vijesti” vidjeli su ih kako su samo prošli kraj Čepuraka.

Istovremeno i parking pored groblja bio je prepun, a mnogi (ne)propisno parkirani mučili su muku kako da se uključe u Ulicu 8. marta.

Direktor “Pogrebnih usluga” Slobodan Stanović tvrdi da u njihovoj nadležnosti nije ništa što se nalazi van ograde groblja, čak ni parking:

“Parking je u nadležnosti Glavnog grada, iako se na njemu parking ne naplaćuje... Mjesta nijesu numerisana, tako da ne znamo ni koliko ih ima”.

On je pojasnio da je juče do gužve došlo jer su drugi dan zaredom sve kapele bile popunjene.

“Više puta godišnje, ponekad i po nekoliko puta u toku mjeseca, naprave velike gužve na Čepurcima. Protekla dva dana bila su takva”, kazao je Stanović.

Vozila su bila parkirana na obje kolovozne trake i na trotoarima, pa je vozačima trebalo i do petnaestak minuta da se probiju do semafora na Junion bridžu

Bonus video: