Podgorica: Šuma u Zelenici liči na deponiju

Vatrogasci bi se vozilima teško probili zbog zakrčenih puteva...
123 pregleda 1 komentar(a)
Zelenika, park, smeće, Foto: Vesko Belojević
Zelenika, park, smeće, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 07.07.2014. 19:21h

Park- šuma u naselju Zelenika, pored magistrale za Petrovac, pretvorena je u deponiju raznog otpada.

U prečniku od samo nekoliko stotina metara, reporteri “Vijesti” vidjeli su gomile šuta, polomljenih crepova i cigli, namještaja i električnih uređaja, automobilskih guma, a dublje u šumi ima i kostiju stoke.

Staze kroz šumu zatrpane su smećem na više mjesta, pa bi i vatrogasci imali mnogo problema da se probiju u slučaju da izbije požar.

“Vidjećemo o čemu je riječ i, ukoliko nađemo smeće na stazama kroz šumu, uklonićemo ga, jer je neophodno da sve staze tokom ljeta i požarne sezone budu prohodne, radi lakšeg dolaska do mjesta požara”, kazala je “Vijestima” izvršna direktorica “Zelenila” Radmila Vujošević.

Ona je istakla da su u više navrata čistili šumu u Zelenici, ali da građani u njoj često ostavljaju razni otpad, često i životinjskog prijekla.

“Naše je da očistimo staze kroz šumu, kako bi vatrogasna vozila mogla da se kreću u slučaju požara. Posljednji put smo čistili prije nedjelju i dana i tada smo očistili sve staze, dok je za ostale djelove zadužena 'Čistoća' koja je takođe više puta uređivala taj dio šume”, kazala je Vujošević. “Vijesti” nijesu uspjele da saznaju da li će i kada radnici “Čistoće” ukloniti otpad iz šume, jer je portparolka tog preduzeća Senada Mulešković u više navrata “odbijala” telefonske pozive.

Šuma uz magistralu za Petrovac na meti je i šumokradica, a prošle godine je, za kratko vrijeme, posječeno čak više od 500 borova.

Bonus video: