Podgorica: U ulici Iva Andrića Struja slaba 10 dana

„Većina potrošača je veoma brzo dobila napajanje, ali pojedini djelovi naselja su imali problema naročito sa jednom fazom“, saopšteno je iz CEDIS-a
122 pregleda 4 komentar(a)
Ulica Iva Andrića, Podgorica, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ulica Iva Andrića, Podgorica, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 13.01.2017. 21:19h

Nekoliko domaćinstava u Zagoriču, u Ulici Iva Andrića, od danas, nakon skoro deset dana, očekuje normalno napajanje električnom energijom.

Veliko opterećenje mreže, prouzrokovano niskim temperaturama i enormnom potrošnjom električne energije prethodnih dana, uzrokovalo je u Zagoriču kvar na kablovskom vodu od trafo-stanice 4. januara, saopšteno je iz Crnogorskog elektrodistributivnog sistema.

„Većina potrošača je veoma brzo dobila napajanje, ali pojedini djelovi naselja su imali problema naročito sa jednom fazom“, saopšteno je iz CEDIS-a.

Mještani su „Vijestima“ kazali da su zbog kvara i juče u prijepodnevnim časovima bili bez struje, a zbog prekida u napajanju su Božić dočekali u mraku.

Zbog specifičnog problema, ekipe CEDIS-a su proteklih dana pokušavale da nađu i alternativna rješenja do konačne opravke kabla, te su potrošači struju dobijali, ali sa prekidima.

Ekipe CEDIS-a su, tvrde iz ove kompanije, juče oko 14 časova riješile problem.

„Ovom prilikom se izvinjavamo potrošačima zbog neugodnosti usljed problema u napajanju“, istakli su iz Crnogorskog elektrodistributivnog sistema.

Bonus video: