Podgorica: Vandali naprave štetu i do 50.000 eura godišnje

Nesavjesni građani redovno lome ili kradu slavine i rešetke na javnim česmama, šaraju fontane
88 pregleda 0 komentar(a)
fontana, Pobrežje, Foto: Boris Pejović
fontana, Pobrežje, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 11.04.2018. 09:42h

Fontane i javne česme u Podgorici često su na meti vandala, koji lome ili kradu slavine, rešetke, mlaznice ili reflektore.

Šteta, koju nesavjesni građani naprave, iznosi i do 50.000 eura godišnje.

Iz preduzeća “Vodovod i kanalizacija”, koje održava 40 javnih česama i šest fontana u gradu i opštinama Golubovci i Tuzi, “Vijestima” je odgovoreno da malo šta mogu da preduzmu, osim da podnesu prijavu protiv nepoznatog lica.

“Problem je što se takve stvari događaju u kasnim večernjim ili ranim jutarnjim časovima, što znači da iza ovih nepoželjnih pojava po pravilu stoje nama nepoznata lica”, saopšteno je iz “Vodovoda”.

Novac koji preduzeće izdvaja za saniranje štete koju pričine vandali bi se, smatraju iz tog preduzeća, mogao upotrijebiti za širenje vodovodne mreže, poboljšanje vodosnabdijevanja ili usluga fekalne kanalizacije.

Iz “Vodovoda” su saopštili da su veoma česte intervencije na opravci javnih česama, jer se redovno dešava da vandali potpuno unište slavine, postolje i tijelo česme.

Redovna pojava je i da fontane “osvanu” išarane, da se lome i kradu slavine, rešetke, mlaznice, reflektori objekata, da mlaznice i slavine budu ispunjene grančicama i kompletno zapušene ili da se lome ploče i kamen česama.

Bonus video: