Podgorica: Vazduh u septembru bio dva dana zagađen

Koncentracija PM10 čestica, čija je propisana granična vrijednost za srednju dnevnu vrijednost 50 mikrograma po metru kubnom, bila je najviša tokom prvog septembra i iznosila je 81,46 mikrograma po metru kubnom
2 komentar(a)
Podgorica, Foto: Boris Pejović
Podgorica, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 23.10.2017. 19:51h

Povećana koncentracija PM10 čestica u vazduhu je u Podgorici zabilježena tokom dva septembarska dana, podatak je Agencije za zaštitu životne sredine.

"Dva dana srednje dnevne vrijednost suspendovanih čestica PM10 tokom mjeseca septembra su bile iznad propisane granične vrijednosti", navodi se u najnovijem izvještaju o kvalitetu vazduha koji je objavila Agencija. Izvještaj o kvalitetu vazduha tokom prethodnog mjeseca pokazuje da granična vrijednost koncentracije PM10 čestica prekoračena je u prva dva dana u septembru.

Koncentracija PM10 čestica, čija je propisana granična vrijednost za srednju dnevnu vrijednost 50 mikrograma po metru kubnom, bila je najviša tokom prvog septembra i iznosila je 81,46 mikrograma po metru kubnom.

Podaci pokazuju da je drugog septembra koncentacija PM10 čestica iznosila 59,69 mikrograma po kubiku.

Tokom tri septembarska dana, nema zabilježenih podataka o koncentraciji ovih čestica u vazduhu.

U septembru nije vršeno ni mjerenje koncentracije benzena u vazduhu, a u izvještaju se navodi da je oprema van upotrebe.

Bonus video: