Podgorica: Vlasnici nelegalnih objekata protestovali ispred Skupštine

Vlasnike nelegalnih objekata su podržali i predstavnici opozicionih partija
213 pregleda 22 komentar(a)
Ažurirano: 15.05.2018. 18:31h

Vlasnici nelegalnih objekata sa teritorije Podgorice, njih stotinjak, protestovalo je večeras ispred Skupštine Crne Gore tražeći povoljnije uslove za legalizaciju objekata.

Predstavnici su na skupu ponovo istakli da se mora u obzir uzeti njihova ulaganja u infrastrukturu, kao i materijalna situacija vlasnika nelegalnih objekata. Istakli su da velika većina ne može da legalizuje kuće na način kako to predviđa zakon.

Vlasnike nelegalnih objekata su podržali i predstavnici opozicionih partija. Građanima se obratio nosilac liste koalicije "Sve za moj grad", Demokratski front (DF) i SNP, Slaven Radunović, nosilac liste "Marko Milačić - Da Podgorica bude porodica Prava Crna Gora" Vladislav Dajković, nosilac liste "Ujedinjena Crna Gora, Goran Danilović - Ozbiljni ljudi za ozbiljan grad" Danilo Jokić, kao i nosilac liste "Podgorica za 21. vijek", URA i Demokrate, Vladimir Čađenović.

Na skupu je bila i predstavnica koalicije Građanski savez za promjene (SDP i Demos Slobodni građani), Maja Vučelić.

Predstavnici vlasnika nelegalnih objekata su istakli da su na skup pozvali predstavnike svih političkih partija, kako bi im ukazali priliku da iznesu predloge za rješavanje njihovog problema.

Galerija

Bonus video: