Podgoričke ulice bez "pauka": Građani tvrde da je bolje kada ga ima

Neki od vozača tvrde da nema razlike sada i kada pauk obavlja svoju funkciju, jer kako kažu, gužve i nepravilnog parkiranja uvijek ima
0 komentar(a)
Ažurirano: 25.01.2013. 19:33h

Građani Podgorice već nekoliko sedmica ne moraju strahovati da će im pauk odnijeti vozilo koje je parkirano nepropisno.

Vozači u Podgorici su primijetili odsustvo pauka, i kažu da je bolje kad ga ima, jer se kod prometnih stvaraju gužve i da nema šanse da se negdje stane, automobili se parkiraju na pješačkim prelazima, ometaju saobraćaj na raskrsnicama.

Neki od vozača tvrde da nema razlike sada i kada pauk obavlja svoju funkciju, jer kako kažu, gužve i nepravilnog parkiranja uvijek ima, a kulture i dalje fali.

Još uvijek nije jasno do kada će podgoričke ulice biti bez pauka. Iz Komunalne policije demantovali su da se trenutno u gradu može parkirati ko gdje hoće, jer je za vrijeme odsustva kamiona sa dizalicom za kažnjavanje bila zadužena policija.

U strogom centur glavnog grada, gdje vrvi od Komunalne i saobraćajne policije, a pauk je često u posjeti, ipak se moglo parkirati, i to preko sat vremena.

Uprava policije nema svoja vozila pa im preostaje samo da pišu prijave za šta bi im samo na Trgu republike bilo potrebno pola sata. Sada je na potezu Ministarstvo unutrašnjih poslova koje će odlučiti ko će, i na koji način uklanjati nepropisno parkirana vozila.

Nadležnost Komunalne policije prestala je, smatraju u Glavnom gradu, od stupanja na snagu novog Zakona o bezbjednosti saobraćaja.

Galerija

Bonus video: