Podrška Nuhodžića inicijativi građana: Da svi budu bezbjedni u saobraćaju - Vijesti.me
Vlada i MUP opredijelili sredstva za stacionarne radarske sisteme

Podrška Nuhodžića inicijativi građana: Da svi budu bezbjedni u saobraćaju

Grupa građana, zajedno sa porodicama stradalih u saobraćajnim nesrećama, pokrenula je inicijativu za izmjenu zakona, sa ciljem da se uvedu auto-kamere koje bi pratile dešavanja tokom vožnje i stanje na putevima

Nuhodžić
Nuhodžić (Foto: Luka Zeković)

Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić podržava inicijativu koju je pokrenula grupa građana zajedno sa porodicama stradalih u saobraćajnim nezgodama, saopšteno je iz MUP-a.

Grupa građana, zajedno sa porodicama stradalih u saobraćajnim nesrećama, pokrenula je inicijativu za izmjenu Zakona o saobraćaju, sa ciljem da se uvedu auto-kamere koje bi pratile dešavanja tokom vožnje i stanje na putevima.

Nuhodžić je, kako se navodi, istakao da će MUP biti partner u svakom projektu kojem je cilj da se osnaži svijest o tome koliko je važno da se svi osjećamo bezbjednim u saobraćaju.

Vlada i MUP su za ovu godinu, kako se dodaje, opredijelili sredstva za uvođenje stacionarnih radarskih sistema, kako bi se poboljšala bezbjednost učesnika u saobraćaju. 

"Cilj nam je da sačuvamo živote građana, da smanjimo broj povrijeđenih i poginulih na putevima, kao i broj saobraćajnih nezgoda", navodi se na zvaničnom Tviter nalogu MUP-a.

Predsjednik Savjeta za građansku kontrolu rada policije, Aleksandar Zeković, potpisao je danas peticiju građana kojom se traže dopune i izmjene Zakona o bezbjednosti saobraćaja, saopšteno je iz Savjeta.

"Grupa građana_ki koja okuplja i porodice stradalih je pokrenula inicijativu o unaprjeđivanju Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima. Kao jednu od objektivnijih mjera da se sagledaju okolnosti koje dovode do saobraćajnih nezgoda i nesreća, te koja indirektno utiče na bezbjednost u saobraćaju, predlaže se zakonsku obavezu uvođenja auto kamera koje bi snimale dešavanja tokom vožnje. Dobijeni snimci bi isključivo bili korišćeni u procedurama vještačenja i kao jedan od ključnih dokaza u sudskim postupcima", navode iz Savjeta.


Vidi sve komentare