Pogledajte kako je posađen luk ispred VDT-a

Performans je odgovor na nedavnu izjavu specijalnog državnog tužioca da žali što su organizatori "pomamili ovaj narod da protestuje"
10633 pregleda 6 komentar(a)
Sa performansa, Foto: Boris Pejović
Sa performansa, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 13.03.2019. 17:18h

Desetak studenata i građanskih aktivista posadili su 12 sadica luka danas ispred zgrade Vrhovnog državnog tužilaštva, uz poruke i pitanja specijalnom tužiocu Milivoju Katniću "šta je SDT radio danas", "I šta ćemo sad?", Bez Obraz Luk", "Sinđe Luk"...

Performans je odgovor na nedavnu izjavu specijalnog državnog tužioca da žali što su organizatori aktuelnih građanskih protesta u Podgorici "pomamili narod da protestuje" i da je bolje "da sade luk" jer je "teška i mrčna godina pred nama".

Jedan od studenata Stefan Sekulović kazao je da su na ironičan način željeli da iskažu svoje nezadovoljstvo stanjem u crnogorskom društvu, kao i poslednjim dešavanjima.

"Stanjem u državi nijesu nezadovoljni samo studenti, već i veliki broj građana", kazao je Sekulović.

Jedan od organizatora protesta Demir Hodžić kazao je da se građani "bez obzira na naciju i vjersku pripadnost bore za bolje stanje svih nas u Crnoj Gori".

"Pozivam sve građane da se odazovu na protest u što većem broju. Želimo poslati još jednu informaciju, u organizaciji 'Odupri se' nema više mjesta curenju informacija, zato molim građane da razumiju naš jučerašnji pres, koji ima veze sa onim što se danas desilo i da prate pomno svaki naš korak i da nam vjeruju do kraja", kazao je Hodžić.

On je kazao da policiji cure inforimacije i da su zato znali da će danas biti ispred VDT-a. "Jasno vam je o čemu se radi kad oni prate slobodne studente koji su došli ovdje da zasade luk", kazao je Hodžić.

Na putu od Trga nezavisnosti do VDT-a došlo je incidenta sa službenikom policije u civilu koji je pratio učesnike protesta. Nakon što službnik nije želio da se predstavi učesnicima protesta, na njihov poziv intervenisala je i uniformisana policija i sklonila svog kolegu. Iz Uprave policije su saopštili da trenutno "utvrđuju sve činjenice u skladu sa navedenim događajem".

Galerija

Bonus video: