Pogledajte spašavanje Lakija: Konj upao u rupu, izvukli ga radnici "Deponije"

Iz podgoričkog preduzeća su apelovali na vlasnike stoke da životinje ne napasaju u neposrednoj blizini deponije.
4076 pregleda 1 komentar(a)
Izvlačenje Lakija
Izvlačenje Lakija

Radnici podgoričke "Deponije" nedavno su spasili konja Lakija, koji je upao u rupu skladišta tog preduzeća, potvđeno je „Vijestima“.

Na zvaničnoj Fejsbuk stranici Deponija Podgorica nedavno je objavljen video snimak spašavanja konja iz rupe, ali na stranici nije bilo i detaljnijih objašnjenja o kojoj tačno lokaciji je riječ.

Iz Deponije su „Vijestima“ kazali da su radnici obezbjeđenja tog preduzeća, prilikom obavljanja redovnih aktivnosti, prošle nedjelje ujutro zatekli konja na prijemnom punktu jedne od traka.

„Konj je prateći kamione Čistoće u potrazi za ostacima hrane koja se nalazi u komunalanom otpadu, ušao u prostor preduzeća Deponija i pokušavajući da se domogne hrane upao u prostor za sakupljanje komunalnog otpada”, kazali su “Vijestima”.

Nakon toga, zaposleni su, kako se navodi u odgovoru, sproveli akciju spašavanja.

“Povremeno se dešava da stada ovaca, goveda i konja iz romskih naselja koja su u neposrednoj blizini Deponije u potrazi za hranom zalutaju u prostor ovog privrednog društva i to najčešće koristeći ulaze namijenjene kamionima za dovoz komunalnog otpada. U ovim situacijama zaposleni u službi obezbjeđenja reaguju na adekvatan način udaljavanjem životinja iz prostora Deponije”, kazali su iz tog preduzeća.

Kako bi se takve i slične situacije u budućnosti izbjegle, apelovali su na vlasnike stoke da životinje ne napasaju u neposrednoj blizini deponije.

“I da preduzmu sve mjere na kontroli svojih stada te na taj način preduprijede moguće štete na imovini preduzeća Deponija i njihovom stočnom fondu”, navodi se u odgovoru.

Dodali su i da je konj Laki, nakon završetka akcije izvlačenja, predat vlasniku.

Bonus video: