Pogledajte: "Veliki šušur" na Pinama

Koncert je počeo zajedničkim izođenjem marševa "Splitske kale" i "Dalmatinska koračnica"
3376 pregleda 0 komentar(a)
Večeras u Tivtu, Foto: Siniša Luković
Večeras u Tivtu, Foto: Siniša Luković

Manifestacija "Veliki šušur" posvećena 110. godišnjici Glazbeno prosvjetnog društva "Tivat" organizovana je na tivatskoj gradskoj rivi Pine.

Pored domaćina, GPD Tivat, u ovom najvećem okupljanju limenih orkestara u regionu, učestvuju i gradske muzike Kotora, Budve, Herceg Novog, Elbasana, Skadra, Trebizhata i Metkovića, mjesna muzika Đenovići i limeni orkestra Muzičke škole Tivat.

Prisutne su pozdravili predsjednik GOD Tivat Boris Lanzerotti i sekretarka za kulturu Opstine Tivat Dubravka Nikčević.

Lanzerotti je podsjetio da je GPD Tivat 16. jula 1933. zvucima svojih instrumenata, pozdravio prvi dolazak u domovinu tada novog školskog broda, jedrenjaka "Jadran" koji je tada za Mornaricu Kraljevine Jugoslavije sagrađen u Njemačkoj. Simbolično, ovaj lijepi brod večeras je kulisa i glavni ukras fešte na Pinima povodom 110 godina GPD Tivat.

Koncert je počeo zajedničkim izođenjem dvaju marševa "Splitske kale" i "Dalmatinska koračnica" koje je izvelo oko 350 muzičara iz svih orkestara, pod direntskom palicom kapelnice Gradske muzike Tivat, profesorice Nevile Klakor.

Uslijedio je revijalni dio koncerta u kome se svaki orkestar zasebno predstavlja posebno pripremljenim kompozicijama. Program varira od klasične muzike, čuvenih muzičkih numera iz filmova do obrada evergreen-a i hitova domaće i strane popularne muzike.

Bonus video: