Pogledajte zajedničku obuku crnogorskih i američkih vojnika u zimskim uslovima

"Obuci je prethodila duga i detaljna višemjesečna priprema, koja se obavila u saradnji sa američkom stranom. Ona, između ostalog, obuhvata unapređenje sposobnosti spašavanja unesrećenih od lavina, dvodnevni marš od 50 km, kao i noćenje u snijegu"
125 pregleda 80 komentar(a)
Ažurirano: 28.01.2018. 20:29h

Na Bjelasici, u mjestu Vranjak i na Žabljaku, 29 vojnika, pripadnika Vojske Crne Gore i Oružanih snaga Sjedinjenih Američkih Država, od 15. januara do 2. februara imaju zajedničku obuku u zimskim uslovima, za sve segmente zimske alpinistike, saopšteno je danas iz Ministarstva odbrane.

JWPlayer video mesto

U saopštenju se dodaje da je riječ o prvoj obuci u zimskim uslovima koju crnogorski vojnici, 22 pripadnika Planinske čete i Druge pješadijske čete iz Pljevalja imaju sa pripadnicima Oružanih snaga SAD.

"Obuci je prethodila duga i detaljna višemjesečna priprema, koja se obavila u saradnji sa američkom stranom. Ona, između ostalog, obuhvata unapređenje sposobnosti spašavanja unesrećenih od lavina, dvodnevni marš od 50 km, kao i noćenje u snijegu. Od posebnog je značaja to da je riječ o jednom od onih segmenata obuke kojima Vojska Crne Gore jača svoje kapacitete za pomoć civilima", kazali su iz Ministarstva odbrane.

Galerija

Bonus video: