Pohod na Hajlu za Dan nezavisnosti

Oko 100 predstavnika opštinskih odbora mladih SDP-a iz cijele Crne Gore provešće dva dana na Hajli
6 komentar(a)
Ažurirano: 20.05.2012. 10:35h

Rožajski Forum mladih SDP-a organizovao je danas, u okviru obilježavanja Dana nezavisnosti, drugu po redu manifestaciju pod nazivom „Glas Hajle“.

Prema riječima potparola Edvina Honsića oko 100 predstavnika opštinskih odbora mladih SDP-a iz cijele Crne Gore provešće dva dana na Hajli, a biće organizovan i pohod na njen najviši vrh koji se nalazi na visini od 2. 403 metra.

"Cilj ove manifestacije je da se 21. maja, kao jednog od najznačajnijih datuma u istoriji Crne Gore, obiđe planina Hajla i tom prilikom skrene pažnja na njenu ljepotu i zapostavljenost resursa koji bi mogli da posluže za razvoj turizma", rekao je Honsić.

Pored uspona na Hajlu, koji će predvoditi i obezbjeđivati planinari PSD “Hajla”, u okviru manifestacije će se održati predavanje o značaju očuvanja životne sredine i ponašanja u prirodi. Učesnici će se okušati u planinskom skijanju, te paraglajdingu

"Namjera organizatora je da manifestacija postane tradicionalna sa ambicijom da slijedeći "Glas Hajle" bude organizovan uz prisustvo mladih socijademokrata iz regiona i šire, te da se na taj način doprinese stvaranju uslova za promociju potencijala Hajle i njihovu punu valorizaciju", rekao je Honsić.

Omladina rožajskog SDP-a “obećava punu podršku svima koji budu radili na promociji potencijala Hajle i Rožaja, jer nije neophodno biti na vlasti da bi se činilo dobro za svoj grad i svoju drzavu, dovoljno je voljeti, hteti i znati”.

Galerija

Bonus video: