Pokušavaju da prevare i nemoćne: Bugarinu stiglo obavještenje o navodnoj uplati

Bugarin je nepokretan i otac petoro djece, a kako su i “Vijesti” u više navrata pisale o teškoj situaciji u kojoj se nalazi njegova porodica, nije mu bilo teško da povjeruje da se neko sjetio njega da mu pomogne
16824 pregleda 1 komentar(a)
Navodna uplata preko Western Uniona
Navodna uplata preko Western Uniona

Bjelopoljac Veselin Bugarin našao se posljednjih dana na meti prevare, kojom je više osoba od njega pokušalo da iznudi novac.

Bugarin je nepokretan i otac petoro djece, a kako su i “Vijesti” u više navrata pisale o teškoj situaciji u kojoj se nalazi njegova porodica, nije mu bilo teško da povjeruje da se neko sjetio njega da mu pomogne.

On je ispričao da su mu u više navrata preko Vibera stizale poruke, navodno iz Rajfajzen banke u Bosni i Hercegovini o tome kako mu je izvjesna ženska osoba poklonila ogroman novac (178. 580 eura), tvrdeći da su taj novac prebacili preko Western Uniona na njegovo ime, ali da novac može podići tek nakon što uplati proviziju od 468 eura.

“U prilogu su mi dostavili dva dokumenta, ovjerena, kako kažu, kod ravnatelja”, objašnjava Bugarin.

On je ispričao da teško živi i da je u početku pomislio da se neko sjetio njega i njegovog teškog života.

“Kada sam saznao, imao sam tračak nade da je istina. I bio djelimično srećan, zato što sam čitao i gledao, i znam da ima raznih donatora. Kada sam saznao da je prevara, sve su mi lađe potonule, i nade izgubljene. Ne mogu ni opisati, kakav je to bio osjećaj”, priča Veselin.

Iz Western Uniona u Beogradu je saopšteno da je slučaj jedan od pokušaja prevare koji, nažalost, postoje i zloupotrebljavaju ime Western Uniona i savjetovali da se novac ne šalje u tu svrhu.

“Western Union savetuje korisnike da ne šalju novac nepoznatim licima za kupovinu robe, kao ni da se novac šalje radi plaćanja troškova, dobijanja kredita, lutrije, nasljedstva ili za izvršenje bilo koje druge usluge. Western Union je transfer novca prvenstveno namijenjen za prenos novca između osoba koje se lično poznaju. Takođe, Western Union ne preporučuje ni slanja manjih iznosa radi dobijanja većih iznosa zauzvrat”, kažu iz Western Uniona.

Bonus video: