Poletni i šarmantni mladi cetinjski folkloristi

Ovo je prvi nastup mladih cetinsjkih folkloraša u Prijestonici, ali su oni sa ovim igrama već učestvovali na festivalima u Skoplju i Pančevu
0 komentar(a)
Folklor Cetinje, Foto: Danijela Lasica
Folklor Cetinje, Foto: Danijela Lasica
Ažurirano: 26.08.2011. 11:39h

Stare i malo izmijenjene koreografije Sava Vučkovića i poletnost i šarm mladih cetinjskih folklorista, bili su odličan garant, da će se više od hiljadu posjetilaca odlično provesti na bini Ljetnje pozornice.

U podnožju Orlovog krša, publici su se svojom igrom predstavili drugi i pionirski sastav cetinjskog Ansambla narodnih igara i pjesama “Njegoš” i njhovi gosti KUD “Boka” iz Tivta.

Mladi folkloraši predvođeni umjetničkim rukovodiocem Draganom Rajom Kapičićem, odigrali su nešto izmijenjene i za njih prilagođene koreografije Sava Vučkovića “Crna Gora”, “Vrsuta”, “Šopske igre” i “Srbija”, zatim igru “Pirot” u koreografiji Agate Žic i koreografiju “Bosile gradsko krajište” koju na svom repertoaru ima beogradsko “Kolo”.

Dječiji ansambl Kulturno-umjetničkog društva “Boka” iz Tivta, predvođen drugim asistentom umjetničkog rukovodioca Katarininom Lazović, cetinjskoj publici se predstavio igrama iz Boke Kotorske i igrama iz okoline Ponišavlja koreografa Predraga Šušića, zatim solo tačkom “Čardaš” - mađarske igre iz Vojvodine kao i “Šopskim igrama”.

Ovo je prvi nastup mladih cetinsjkih folkloraša u prijestonici, ali su oni sa ovim igrama već učestvovali na festivalima u Skoplju i Pančevu.

Koncert je realizovan uz pomoć Prijestonice-Cetinje i kompanije “Marteks”.

Bonus video: