Policajac tukao četiri osnovca?

Policajac Božidar Anđelić na saslušanju tvrdio da nije tukao đake već da je jednog od njih samo uhvatio za revere
208 pregleda 207 komentar(a)
pekara Inpek, Foto: Luka Zeković
pekara Inpek, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 01.02.2017. 06:29h

Uniformisani policajac, prekjuče ujutro za vrijeme odmora, nasrnuo je fizički i udarao nekoliko učenika osmog razreda Osnovne škole „Sutjeska” u obližnjoj prodavnici "Inpek".

To su "Vijestima" potvrdili roditelji đaka, prodavačica iz "Inpeka" u zgradi Čelebića kod Osnovnog suda.

Iz policije je sinoć "Vijestima" saopšteno da je riječ o Božidaru Anđeliću, koji je na saslušanju negirao da je tukao dječake, već da je samo jednog od uhvatio za revere.

Otac jednog od pretučenih trinaestogodišnjaka, Predrag Vukanović, "Vijestima" ranije juče rekao je da su radnica iz "Inpeka" i konobar koji je gledao nasilje, rekla da je djecu tukao policajac koji radi na obezbjeđenju Osnovnog suda, što je potvrdila i policija.

"To sam rekao i tužiocu Ivanu Medojeviću koji vodi slučaj. Zamolio sam i njega i inspektora da u ovom slučaju rade po zakonu i budu profesionalni. Ipak, policija pokušava da opstruira slučaj. Igraju se žmurke i pokušavaju da sakriju batinaša u uniformi. Ako ga ne nađu, mi ćemo obavijestiti javnost ko je. Radi u Osnovnom sudu, prezime mu počinje na slovo A. Doživjeli su torturu i stres", rekao je Vukanović.

Tvrdi da ima medicinsku dokumentaciju o prebijanju djece.

"Zlostavljanje djece postavlja pitanje u kom sistemu živimo? Dječaci su prolazili, policajac i njegov kolega su sjedjeli u lokalu. Neko je nešto dobacio. On je ustao i počeo da ih udara šakama i zadlancima. Moj sin je najkrupniji, pa je najgore prošao. Sabio ga je u ćošak i udarao nogama i šakama. Kada je drugi dječak pokušao da ga odvuče, okrenuo se i udario ga laktom, mog sina, koji je krenuo da bježi, udario je šakom još dva puta u potiljak", kazao je Vukanović.

Iz Kliničkog centra "Vijestima" je saopšteno da su prekjuče u Institutu za bolesti djece pregledana tri dječaka rođena 2003. iz škole "Sutjeska" "zbog glavobolje, kao posljedica, kako su naveli oni i njihovi roditelji, udarca koji su zadobili u predjelu glave".

"Nakon ukazane medicinske pomoći vraćeni su na dalje kućno liječenje”, navedeno je iz KCCG, odakle nijesu odgovorili kakve su povrede zadobili učenici.

"“Bila sam šokirana i sada sam. Mislila sam da su se đaci između sebe pogurali, kada sam pogledala vidjela sam policajca koji šamara učenike. Zapitala sam ga, zaboga šta to radite, ali on je nastavio da ih udara. Đaci su krenuli da bježe, istrčali kroz vrata, a policajac je potrčao za njima", kazala je prodavačica "Vijestima".

Ona je kazala da policajca zna iz viđenja, da ima preko pedeset godina.

Iz Uprave policije su ranije juče saopštili da su roditelji četiri đaka osmog razreda "Sutjeske" podnijeli prijavu protiv nepoznatog lica za kojeg su naveli da je uniformisani policajac.

"Obaviješten je državni tužilac u Osnovnom tužilaštvu. Ukoliko se utvrdi da je u pitanju policijski službenik, nakon identifikovanja biće procesuiran u skladu sa zakonom", navedeno je iz Uprave policije.

Bonus video: