Policajci iz Plužina spasili iz sniježne blokade ruske državljane

Oko sat iza ponoći, dežurna služba u Plužinama obaviještana je od kolega sa Žabljaka da su sa dvoje ruskih državljana, koji su se dan ranije uputili putnim pravcem Plužine - Žabljak, izgubili kontakt 25. novembra oko 19 časova
132 pregleda 2 komentar(a)
spašavanje državljana Rusije, Foto: Privatna arhiva
spašavanje državljana Rusije, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 26.11.2017. 19:04h

Komandir plužinske stanice policije Mladen Đuknić i policajci Stanko Jokanović i Velibor Ćalasan spasili su rano jutros iz sniježne blokade dvoje ruskih državljana, Tatjanu Skormiakovu (23) i Antona Šraidera (24), koje je uhvatilo nevrijeme na regionalnom putu Žabljak -Trsa - Plužine.

Oko sat iza ponoći, dežurna služba u Plužinama obaviještana je od kolega sa Žabljaka da su sa dvoje ruskih državljana, koji su se dan ranije uputili putnim pravcem Plužine - Žabljak, izgubili kontakt 25. novembra oko 19 časova.

Kako ni plužinski policajci nijesu uspjeli da stupe u kontakt sa pomenutim Rusima pozvali su Branka Radovića iz sela Pišče, koji posjeduje namjensko vozilo kojim je u nekoliko navrata izvedena akcija oslobađanja lica koja su se nalazila u sniježnim nametima.

Radović je odmah krenuo prema planini Prutaš i oko 2.15 časova stigao do Todorovog dola, ali dalje nije mogao da prođe zbog sniježnih nameta.

Ni policija sa Žabljaka nije uspjela da stigne do zavijanih Rusa već su se vratili sa prevoja Sedlo pošto je dalji prolazak bio nemoguć usled vremenskih nepogoda.

Tada su Đuknić, Jokanović i Ćalasan, sa "ladom nivom" iz Plužina krenuli ka Žabljaku i nakon nekoliko probijenih sniježnih blokada stigli do mjesta zvanog Prijespa gdje su našli vozilo "mazda" (BD RA 745) u kome se nalazilo dvoje Rusa.

Uspjeli su da ih evakuišu i smjeste u ugostiteljski objekat "Milogora" u selu Trsa, dok će njihovo vozilo narednih dana biti oslobođeno iz sniježne blokade.

Bonus video: