Policajci predstavili đacima rad sa službenim konjima i psima: Čas sa kojeg se ne bježi

"Želja nam je da sa učenicima uspostavimo prijateljske odnose, da đaci razvijaju prijateljstvo i drugarstvo, kao i da se odnosi među učenicima u školama i uopšte u društvu razvijaju bez nasilja i psihoaktivnih supstanci", saopštili su iz Uprave policije
170 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 29.09.2016. 08:38h

Školsko dvorište Osnovne škole "Milija Nikčević", u nikšićkom naselju Kličevo, bilo je malo da primi sve učenike koji su željeli da se druže sa službenicima Uprave policije koji su demonstrirali rad timova sa službenim konjima i psima, i prezentovali opremu i tehniku koju koriste službenici posebne jedinice.

Bio je to čas sa koga se ne bježi održan pod nazivom "Prijateljstvo, a ne nasilje".

"Želja nam je da sa učenicima uspostavimo prijateljske odnose, da đaci razvijaju prijateljstvo i drugarstvo, kao i da se odnosi među učenicima u školama i uopšte u društvu razvijaju bez nasilja i psihoaktivnih supstanci", saopštili su iz Uprave policije.

Službenici policije su učenicima objasnili kada se koriste službeni psi i konji, u čemu je njihov značaj i pokazali im jedan segment rada timova sa službenim konjima i psima, a posebne prezentacije su izvedene za 85 prvaka.

Prezentaciji je prisustvovalo i 17 učenika romske populacije u organizaciji NVO "Centar za romske inicijative", dok su službenici CB Nikšić Slavko Milić i Božidar Grbović učenicima devetih razreda održali predavanje na temu "Prevencija vršnjačkog nasilja i upotrebe opojnih sredstava".

"Željeli smo da kroz ovu aktivnost posao policije bude još bliskiji građanima, prije svega učenicima, da shvate njihov značaj i rad. Djeca su posebno bila oduševljena dresiranim životinjama i drago nam je što su bili oduševljeni pripremljenom prezentacijom", kazala je Slavica Perošević, direktorica škole.

Aktivnost, kojom je rukovodio viši policijski inspektor I klase Dušan Baković, realizovana je u saradnji Posebne jedinice policije, Kriminalističke policije i CB Nikšić, a istu je podržala i IPA sekcija Cna Gora.

"Planirana aktivnost se odvija kroz rad policije u zajednici, a sve u cilju bolje saradnje sa subjektima zajednice i preventivnom djelovanju kada je u pitanju vršnjačko nasilje i upotreba psihoaktivnih supstanci na najmlađu i najosjetljiviju populaciju u društvu, kao što su učenici u osnovnim školama. Bezbjednost u školama nije samo problem policije i uprava škola već čitave zajednice i iz toga razloga je potrebna šira društvena i zajednička aktivnost", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Navedena aktivnost biće nastavljena i u drugim crnogorskim gradovima.

Galerija

Bonus video: