Policajci se družili i sa danilovgradskim školarcima

Jedan školski čas policajci su posvetili druženju sa prvacima kako bi ih upoznali sa pravilima ponašanja u krugu škole, na ulici i u gradu
81 pregleda 0 komentar(a)
saobraćajni čas, Danilovgrad, Foto: Jelena Jovanović
saobraćajni čas, Danilovgrad, Foto: Jelena Jovanović
Ažurirano: 11.09.2011. 12:08h

Službenici odeljenja bezbjednosti Danilovgrad Aleksandar Kovačević i Dušan Ćaćić u petak su posjetili najmlađe učenike OŠ "Vuko Jovović".

Posjeta je organizovana u okviru projekta "Policajac u zajednici" koji se već nekoliko godina uspješno realizuje u svim vaspitno-obrazovnim ustanovama na teritoriji ove opštine.

Jedan školski čas oni su posvetili druženju sa prvacima kako bi ih upoznali sa pravilima ponašanja u krugu škole, na ulici i u gradu.

Učenici su nakon časa od policajaca na poklon dobili po jedan interesantan raspored časova koji osim rubrika za upisivanje predmeta sadrži brojeve javnih službi i važnijih ustanova.

"Cilj projekta je ostvarenje dobre komunikacije sa učenicima kako se oni ne bi ustručavali od prisustva policije, već ih ako za to budu imali potrebe slobodno pozvali. Na taj način mi im bolje možemo pomoći", kazao je policajac Ćaćić.

Prema njegovim riječima, prvaci su veoma dobro edukovani kada je u pitanju poštovanje saobraćajnih pravila i poznavanje saobraćajnih znakova koje srijeću na putu od škole do kuće.

Bonus video: