Policija još ne obavještava tužilaštvo ko je vratio Džomića

"To govori o nepoštovanju tužioca... Pravi tužilac, kada hoće, odmah dobije odgovor, a ovo je smijurija”, kazao je Piperović
37 komentar(a)
Velibor Džomić, Foto: Boris Pejović
Velibor Džomić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 12.04.2015. 08:24h

Uprava policije još nije obavijestila tužilaštvo ko je policajac koji je 16. februara zabranio svešteniku Veliboru Džomiću da uđe u Crnu Goru, niti na osnovu kog akta je to uradio.

To je “Vijestima” rečeno iz Vrhovnog državnog tužilaštva (VDT).

Oni su kazali i da je osnovni tužilac iz Nikšića tražio od policije da od tog službenika prikupi obavještenja na osnovu čije naredbe, podgoričkom parohu nije dozvoljeno da pređe državnu granicu.

“Uprava policije - CB Nikšić još nije dostavila tražena obavještenja”, odgovoreno je “Vijestima” iz kabineta vrhovnog državnog tužioca Ivice Stankovića.

Oni su pojasnili da je nikšićko Osnovno državno tužilaštvo, koje postupa po krivičnoj prijavi Džomićevog zastupnika, advokata Zorana Piperovića, od Centra bezbjednosti Nikšić zahtijevalo “prikupljanje potrebnih obavještenja”.

“Tužilaštvo je od policije tražilo da se utvrdi identitet policajca koji je 16.02.2015. godine na graničnom prelazu Vraćenovići postupao i nije dozvolio ulazak Veliboru Džomiću u Crnu Goru”, kazali su iz VDT-a.

Svešteniku Mitropolije Crnogorsko-primorske tada je granični policajac saopštio da ima usmenu naredbu da ga ne pusti u Crnu Goru, iako je samo nekoliko dana prije toga Upravni sud odobrio Džomiću privremeni boravak, do okončanja spora.

On je Džomiću tada rekao da je to “naredba komandira Kneževića”.

Advokat Piperović zbog toga je podnio krivičnu prijavu protiv više NN lica iz Uprave policije.

Piperović je juče rekao “Vijestima” da policija ne dostavlja dokumenta “jer nema što da dostavi”.

“To nije odgovor, jer govori o nepoštovanju tužioca. Mada, mislim da se ne trude ni jedni ni drugi, pravi tužilac, kada hoće, odmah dobije odgovor, a ovo je smijurija”, kazao je Piperović.

“Da je policiji i tužilaštvu stalo da se utvrdi ko je onemogućavajući Džomiću da uđe u Crnu Goru napravio krivično djelo, utrvdili bi to u roku od tri dana. Pošto znaju i jedni i drugi da je policja napravila krivično djelo, to se ne radi ni jednima, ni drugima, ali će ipak morati da donesu odluku po krivičnoj prijavi”, kazao je on.

Bonus video: