Policija nije uspjela da iseli penzionera "Jadran Perasta"

Medžid Ahmetović, pola sata nakon odlaska sudije i pratnje, odvezen je u Dom zdravlja u Risnu.
0 komentar(a)
Ažurirano: 24.01.2011. 19:08h

Prinudno iseljenje penzionera Medžida Ahmetovića iz zgrade Kula u Perastu nije uspjelo.

Ahmetović, kako je kazao, nije želio da otvori vrata starog palaca na kraju grada, jer u njegovom prizemlju, tvrdi, legalno živi od 1974. godine.

Njegovo iseljenje, preko suda, tražio je bivši poslodavac “Jadran Perast”, koji tvrdi da je sporno prizemlje u vlasništvu tog preduzeća.

Izvršni sudija Osnovnog suda u Kotoru Sanja Čakanović, u čijoj pratnji su bili policija, vatrogasci i Hitna pomoć, nije željela da govori o tom slučaju.

Bivši radnik, a sada akcionar odavno ugašene fabrike tekstila “Jadran Perast”, Medžid Ahmetović, pola sata nakon odlaska sudije i pratnje, odvezen je u Dom zdravlja u Risnu, jer je, kaže, doživio stres.

Ko je potrošio 330.000 eura?

“Ovo nije lako preživjeti. Naloge za iseljenje dobijao sam i ranije, iako za to nema osnova jer posjedujem ugovor na trajno korišćenje koji mi je dao bivši Radnički savjet “Jadran Perasta”. Mene kao većinskog vlasnika zgrade, pokušavaju sada da istjeraju i to na osnovu nezakonitih radnji u Katastru”, kazao je Ahmetović i za probleme koji su ga zadesili krivi bivšeg stečajnog upravnike “Jadrana”.

Ahmetović tvrdi da je u prostor, iz kojeg ne nemjerava da se iseli, sam doveo struju i vodu.

Optužuje i novog vlasnika “Jadrana” Branka Ćupića, za kojeg tvrdi da nije poštovao ni ugovor o ulaganju.

“Iako mu je još prošle godine istekao rok da nešto uloži, on to nije uradio… Međutim, iznad svega što se danas dešavalo, žalosno je to što sam morao životom da branim svoja prava. Doživio sam i da neko od ovih što su bili došli da me isele, dok sam bio na prozoru, poručuje da skočim. Taj vjerovatno ne zna da je zbog svega što nam se dešava moja kćerka Elvira htjela da sebi oduzme život, ali sam je jedva spasio”, ispričao je Ahmetović.

On očekuje da istraga uskoro pokaže “ko je potrošio 330.000 eura, koji su u vlasništvu akcionara 'Jadran Perasta'”, gdje i on posjeduje 2.000 akcija.

Njegova kćerka Elvira kaže da je ogorčena zbog svega što se dešava njenoj porodici.

“Otac je sve što je imao, stekao pošteno. Pošteno je otkupio stan i pomoćne prostorije, ali već dvije godine se mučimo preko suda da nam te pomoćne prostorije ne oduzmu. Ali, nažalost neuspješno”, poručila je, između ostalog, u pismu Elvira koja živi u inostranstvu.

“Vijesti” su pokušale da kontaktiraju Branka Ćupića, ali nam je u kompaniji “Imobilia CC” koja je kupila “Jadran Perast” rečeno da je Ćupić u inostranstvu, i da ne mogu da komentarišu u njegovo ime dešavanja u Kotoru.

Ponajmanje, kažu, ne žele da komentarišu sudske presude.

Ovo nije lako preživjeti. Naloge za iseljenje dobijao sam i ranije, iako za to nema osnova jer posjedujem ugovor na trajno korišćenje koji mi je dao bivši Radnički savjet preduzeća, tvrdi Ahmetović

Prijetio da će skočiti sa prozora

Medžid Ahmetović je demonstrirao namjeru da skoči sa prozora stana koji koristi i koji se nalazi na trećem spratu, sjedeći na prozoru i izbacivši noge napolje. Zbog toga je iseljenje odloženo.

Sudija Čakanović će naknadno odrediti novi termin predmetnog izvršenja, kako je to konstatovano u zapisniku”, navodi se u saopštenju predsjednika Osnovnog suda u Kotoru Branka Vučkovića.

U njemu se, pored ostalog, podsjeća da je „Jadran“ AD Perast, koga zastupaju punomoćni advokati Slavo i Danijel Ijačić, pokrenuo postupak protiv Medžida Ahmetovića iz Perasta u cilju “prisilnog iseljenja i predaje pomoćne prostorije u Perastu – prizemlja objekta na katastarskoj parceli 8/3, površine 33 metra kvadratna”.

“Postupak je pokrenuo i zbog naplate troškova parničnog postupka u iznosu od 1.350 eura i troškova izvršenja u iznosu od 150 eura. Izvršni predlog je podnijet 9. jula 2010. godine, koji je potvrđen presudom Višeg suda u Podgorici od 26. marta 2010.

Kako se Ahmetović prethodno nije dobrovoljno iselio iz predmetnih prostorija, sudija Čakanović je zaključkom od 12. januara 2011. godine odredila sprovođenje iseljenja za 24. januar”, piše, između ostalog, u saopštenju Vučkovića.

Bonus video: